OSCARS 2020

¿Què has de saber sobre la cerimònia dels Oscar?

La gala durarà aproximadament tres hores i aquest any tampoc tindrà presentador únic

oscar-estatuilla

El diumenge 9 de febrer se celebra la Gala dels Premis Oscar. L’Acadèmia del Cine de Hollywood ja ha tancat les votacions per elegir els guanyadors de l’estatueta i només cal esperar uns dies per saber quins nominats s’alcen finalment amb el guardó més important del setè art.

Amb gairebé un segle d’història, els Oscar han deixat moments inoblidables i anècdotes diverses. A continuació, expliquem algunes curiositats dels Premis Oscar.

¿On i a quina hora se celebra la Gala dels Oscars?

Un any més, la gala se celebrarà al mític Dolby Theatre de Hollywood a Los Angeles, seu oficial dels Oscars des de fa 20 anys. Si es compleixen els horaris de passades edicions, els convidats començaran a desfilar per l’alfombra vermella sobre les 23.30 hora espanyola i la cerimònia està prevista que comenci a les 2.00.

¿Quant durarà la gala?

Com que la cerimònia dels Oscars 2019 va aconseguir millors dades d’audiència que en la seva edició anterior, l’Acadèmia ha decidit mantenir la durada de la cerimònia, que serà d’al voltant de tres hores.

¿Quanta gent assisteix als Oscars?

El lloc on se celebra la gala dels Oscars 2020 disposa de 3.400 seients per als convidats.

¿Qui presentarà els Oscar 2020?

Un any més, els Oscars no tindran un únic presentador. Després que el còmic Kevin Hart renunciés com a mestre de cerimònies el 2019 després de la publicació d’uns tuits homòfobs, l’Acadèmia ha decidit no tenir un presentador i els mateixos actors i actrius s’encarregaran d’entregar l’estatueta. L’Acadèmia de Hollywood vol, d’aquesta forma, reunir diferents personalitats del cine contemporani per presentar una gala plural i diversa.

Curiositats de les estatuetes

L’Oscar  mesura 34 cm d’alt i pesa 3,85 kg. Al principi, estava elaborat amb bronze massís banyat en or, però, avui dia, està xapat en or de 24 quirats sobre una base d’estany (93%), antimoni (5%) i coure (2%).  Com a curiositats, durant la Segona Guerra Mundial, les estatuetes s’elaboraven amb guix pintat i en tota la història s’han entregat més de 3.000 estatuetes.

Temes:

Oscars Cine