guardons del cine català

L'actor Eduard Farelo i la cantant Bad Gyal, pare i filla, protagonitzen l'espot dels Premis Gaudí 2020

El curtmetratge explica una història d'apoderament de la dona i de la força del cine

99--agaudira--amb-bad-gyal---eduard-farelo-a-premis-gaud-2020---youtube

L’actor Eduard Farelo i la cantant Bad Gyal, pare i filla, són els protagonistes de l’espot dels Premis Gaudí 2020, que s’ha estrenat aquest dijous. L’organització dels premis el qualifica de mirada «atrevida» que connecta generacions i maneres d’entendre el cine i l’audiovisual. El relat, que porten a escena pare i filla tant en la vida real com en la ficció, és una peça «sobre amor, ‘heartbreak’ i cine», segons el seu director, Marçal Forés. «És una història íntima entre pare i filla en un d’aquells dies avorrits en els quals anar al cine és gairebé una salvació per sobreviure a l’absurd». La peça es diu ‘Gaudir’ i tracta temes com l’apoderament de la dona davant de l’assetjament sexual, el poder del cine o les relacions paternofilials.

Des dels Gaudí també s’explica que el curtmetratge juga amb els nous codis comunicatius i aposta per les xarxes socials, el ‘sexting’, un llenguatge «contemporani i desacomplexat» i un «sentit de l’humor» on hi ha espai per a ‘Joc de Trons’ o ‘Teresina, SA’.

L’espot neix d’una idea original de l’agència Folch, el soci fundador de la qual, Rafa Martínez, ha explicat que es tracta d’una història «amb un rerefons de realitat que encara no s’havia explicat, de dos personatges molt coneguts per les seves audiències». El vídeo, ha agregat Martínez, connecta i cus la «distància intrageneracional dels nostres pares i els seus referents de la televisió i els nostres fills i la seva relació amb les xarxes». La producció del treball ha anat a càrrec de Canada, productora de publicitat i videoclips responsable de peces com ‘Malamente’ o ‘Pienso en tu mirá’ de Rosalía o ‘Bombay’ d’El Guincho.

La cerimònia de lliurament dels XII Premis Gaudí tindrà lloc el pròxim 19 de gener a l’Auditori del Fòrum-CCIB de Barcelona, amb l’actriu Anna Moliner com a mestra de cerimònies i Jordi Prat i Coll en la direcció.