ASSASSINS DE SÈRIE

Intel·ligents i pertorbats

Manson, Berkowitz, 'BTK', un cop d'ull als assassins en sèrie de la segona temporada de 'Mindhunter'

zentauroepp16571333 icult190817211705

Charles Manson

El guru demoníac

L’entrevista més anhelada per l’agent Ford. Tot i que Manson no cometés els crims de manera material, sí que va ser capaç d’influir en la voluntat dels deixebles de la seva “família” per assestar un cop dur al somni americà mentre profetitzava el Helter Skelter. “No li digueu res respecte a la seva alçada, és molt baixet”, adverteix Ed Kemper als protagonistes.

Charles Manson. / ARXIU

David Berkowitz

El Fill de Sam

Va ser capaç de terroritzar tota una ciutat, Nova York, entre 1976 i 1977. Els seus assassinats no semblaven tenir un mòbil sexual. Matava les seves víctimes amb una pistola del calibre 44. Va declarar que un dimoni que havia posseït el gos del seu veí li deia el que havia de fer. La seva mitologia es va estendre per la cultura popular, des de Spike Lee a Marilyn Manson.

Dennis Rader

L’homicida silenciós

Més conegut com l’‘Assassí BTK’, sigles que en anglès es refereixen a “lligar, torturar i matar” i que es corresponien amb el seu ‘modus operandi’. Les seves activitats criminals es van allargar durant dues dècades al comtat de Kansas. El seu primer assassinat múltiple, el d’una família sencera, va tenir lloc el 1974 i no va ser detingut fins l’any 2005.

Dennis Rader. / ARXIU

Paul Bateson

El radiòleg psicòpata

Acusat de desmembrar sis homes al Greenwich Village i escampar els seus membres en bosses de plàstic per l’East River, va causar autèntic terror dins de la comunitat gai a l’escollir les seves víctimes en bars ‘sadomaso’. Era cap de neuroradiologia a l’Hospital de Nova York i va aparèixer exercint la seva professió en una escena de la pel·lícula ‘L’exorcista’.