PER TOTA LA SEVA CARRERA

Julio Iglesias engrandeix la seva llegenda amb un Grammy honorífic

«No vaig néixer per ser músic. Vaig néixer per jugar a futbol», ha dit el cantant en un vídeo d'agraïment pel premi

20190512 436509 julioiglesiasgrammye 1 1 / periodico

Julio Iglesias ha engrandit la seva llegenda al rebre un Grammy honorífic com a reconeixement a la seva carrera, de tant èxit, en una gala organitzada a Los Angeles (els EUA) per l’Acadèmia de la Gravació.

El cantant espanyol, un dels artistes llatins més d’èxit i influents de la història, no va poder assistir a l’acte, però va enviar un vídeo per agrair el premi Lifetime Achievement Award, una distinció que ret homenatge als intèrprets que han fet contribucions de gran importància en la música.

“M’encantaria ser allà. Moltes gràcies a tots els membres de l’Acadèmia de la Gravació per aquest bonic regal”, va dir Iglesias en el seu missatge.

“No vaig néixer per ser músic. Vaig néixer per jugar a futbol [...]. I, de sobte, vaig tenir un accident terrible i gairebé em vaig quedar paraplègic. Llavors em van donar una guitarra i aquesta guitarra va canviar la meva vida per complet”, va afirmar en relació amb el començament de la seva trajectòria artística en la dècada dels anys 60.

“Per a aquesta gent que ha tingut aquest tipus de situacions tràgiques en la vida, no us rendiu mai: la vida és sempre una oportunitat”, va afirmar.

El tenor porto-riqueny Fernando Varela va ser l’encarregat de representar l’obra de Iglesias sobre l’escenari interpretant amb gran emoció les cançons “Bésame mucho” i “Caruso”.

“Un gran estímul”

En una entrevista amb Efe el desembre passat, quan es va anunciar que rebria aquest reconeixement tan especial, el cantant espanyol més universal va dir que continua sent un “guerriller de la vida de principi a final” i que aquest guardó suposa un “gran estímul” per a la seva carrera.

“És l’últim que m’esperava. És un premi que m’honra moltíssim i sí que el vull rebre, sense falses modèsties, perquè és un record inesborrable en la meva vida”, va destacar.

Iglesias va ser un dels escollits aquest any per l’Acadèmia de la Gravació per als seus guardons honorífics, que avui també han reconegut altres artistes emblemàtics com Black Sabbath, George Clinton i Parliament-Funkadelic, Billy Eckstine, Donny Hathaway, Sam & Dave i Dionne Warwick.

Sota el títol Homenatge dels Grammy a les llegendes musicals, l’esdeveniment celebrat la nit d’aquest dissabte no és un acte especialment mediàtic o publicitat per l’Acadèmia de la Gravació, perquè és, tècnicament, una gravació televisiva, ja que la cadena PBS va organitzar i va registrar al detall la vetllada per emetre-la d’aquí a uns mesos en un programa especial.

El mateix escenari dels Oscar

La cerimònia, no obstant, va tenir lloc en un dels recintes més coneguts i glamurosos de Los Angeles: el Dolby Theatre, el teatre on cada any se celebren els Oscar.

No gaire lluny del Dolby Theatre es troba l’estrella que Julio Iglesias té amb el seu nom al passeig de la Fama de Los Angeles, un exemple brillant més dels molts que adornen l’esplèndid currículum d’aquest mite de la cançó hispana.

Més de 350 milions de discos venuts en catorze idiomes durant mig segle de carrera reflecteixen el fenomen mundial d’un cantant que el 2018 va celebrar el seu 75 aniversari.

Iglesias és el tercer espanyol en rebre el Grammy honorífic a tota una carrera, després del guitarrista Andrés Segovia i el violoncel·lista Pau Casals.

A més, Iglesias es va unir aquest cap de setmana una selecta llista d’artistes llatins que van obtenir el Lifetime Achievement Award, entre els que figuren Celia Cruz, Antônio Carlos Jobim o Armando Manzanero.

Tots aquests noms figuren en el palmarès d’un premi molt exclusiu de l’Acadèmia de la Gravació que gairebé pot resumir la història de la música al segle XX, ja que entre els seus homenatjats hi ha The Beatles, Bob Dylan, Elvis Presley, Jimi Hendrix, Aretha Franklin, Nina Simone, Miles Davis, John Coltrane, Billie Holiday, Louis Armstrong, Barbra Streisand, Frank Sinatra o Maria Callas