Crítica de cine

'¿Quién está matando a los moñecos?': els Muppets més gamberros

L'humor desvergonyit de la pel·lícula de Brian Henson es cobra algunes bones seqüències

los-moecos / periodico

¿Quién está matando a los moñecos?’ és molt més gamberra que ‘¿Quién engañó a Roger Rabbit?’, una altra barreja de personatges de carn i ossos i d’animació (en aquella eren animals antropomòrfics; en aquesta són els titelles creats per Jim Henson, els Muppets) amb coartada de cine negre. Però, alhora, resulta menys provocadora i virulenta que ‘Ted’ i ‘Ted 2’, en què Mark Wahlberg bregava amb un peculiar os de peluix.

La dirigeixBrian Henson, fill de Jim Henson i realitzador d’altres títols de la franquícia. Tres són les directrius del film: l’estètica pròpia dels Teleñecos, la col·lisió d’aquests ninots amb l’humor gruixut representat perMelissa McCarthy–i en menor mesura Maya Rudolph, en un personatge més secundari– i les reminiscències del ‘film noir’ clàssic amb el personatge del detectiu moñeco i escèptic en la línia de Humphrey Bogart, la situació criminal de partida i el tractament de la veu narrativa en primera persona.

El resultat és parcialment satisfactori. L’humor desvergonyit es cobra algunes bones seqüències, com la del generós orgasme entre el detectiu i la seva provocadora clienta o l’assassinat en una botiga porno, però d’altres confonen la provocació amb certa matusseria. La combinació entre el detectiu i Melissa McCarthy funciona a partir de la meitat del metratge. En tot cas, la pel·lícula demostra que tot, inclosos els Muppets, pot reorientar-se. Després de transitar pels contes de Nadal o l’illa del tresor, els Muppets perforen ara els dominis de l’humor políticament incorrecte.

¿Quién está matando a los moñecos?  ★★★

Títol original:  The happytime murders

Direcció:  Brian Henson

Repartiment:  Melissa McCarthy, Elizabeth Banks, Maya Rudolph, Joel McHale, Cynthy Wu

País: País: EUA

Durada:  91 minuts

Any:  2018

Gènere:  comèdia

Estrena:  24 d’agost del 2018