REESCRIPTURA DEL GUIÓ

El final de 'Star Wars' no convenç, per ara

Disney fitxa Jack Thorne perquè reelabori l'argument d'una bona part de l'episodi IX de la saga

 

¿Com tancar una saga que ha sobreviscut a través de les dècades, de les desaparicions dels seus actors (l'última, Carrie Fisher) i de la nostàlgia cinèfila dels seus seguidors? ¿Com posar punt final a 'Star Wars'? Els milions d'espectadors de l'epopeia imposen força i els productors no se senten segurs amb l'actual guió que tenen a les mans per rodar la novena entrega que tancarà la trama principal. La factoria Disney no acaba d'estar satisfeta amb els resultats de la història escrita per qui la dirigirà, Colin Trevorrow, i el guionista Derek Connolly. Fonts de la producció han explicat a la revista 'The Hollywood Reporter' la intenció de comptar amb el guionista britànic Jack Thorne per reescriure bona part de les seqüències.

Thorne, coautor de l'obra de teatre 'Harry Potter i el nen maleït', un impressionant èxit al West End londinenc, és un expert en treballs televisius, en especial de la sèrie 'Glue', però últimament n'ha firmat alguns de cinematogràfics, com 'Wonder', adaptació del 'best-seller' homònim de R. J. Palacio sobre la complicada integració escolar d'un nen amb una deformació a la cara, encara per estrenar.

Rodatge el 2018

Mentre s'espera la 'première' de la penúltima entrega de la saga, l'episodi VIII, 'Els últims jedis', dirigit per Rian Johnson, a finals d'aquest any, el final de la línia argumental principal de 'Star Wars' es començarà a rodar el gener del 2018 i s'estrenarà la primavera de l'any següent. Aquesta és la tercera trilogia de l'epopeia galàctica, que es va iniciar amb 'El despertar de la força', dirigit per J. J. Abrams després que Disney agafés el relleu en la producció de la història concebuda originalment per George Lucas