Dues activistes de Femen irrompen en un concert de Woody Allen a Hamburg

L'acció tenia com a objectiu reivindicar la "fi de la cultura del silenci" davant els abusos sexuals

zentauroepp39251858 american film director woody allen and his new orleans jazz 170712124722 / Thomas Borberg

Dues activistes del col·lectiu feminista Femen van interrompre dimarts un concert de Woody Allen i la New Orleans Jazz Band a la Filharmònica d'Hamburg (nord d'Alemanya) per reivindicar el "final de la cultura del silenci" davant els abusos sexuals.

El grup ha penjat a la seva pàgina de Facebook un vídeo amb la seva acció, en què es veu com una dona amb el tors nu i frases escrites en negre sobre la pell puja a l'escenari i crida amb els braços aixecats fins que és retirada d'escena.

Les frases que portaven escrita ella i la seva companya, explica Femen en un comunicat, han sigut extretes d'una carta oberta publicada per Dylan, filla de Woody Allen, en què va denunciar els presumptes abusos sexuals a què la va sotmetre el director de cine quan tenia 7 anys.

El cas es remunta a fa més de dues dècades i va ser sobresegut per la justícia, però Femen qüestiona la innocència d'Allen i el posa com a exemple del "poder estructural de poderosos homes blancs sobre dones i nens".

Femen demana "no oblidar" els casos d'abusos sexuals i subratlla que "la violència contra la dona no pot ser ignorada, no és tolerable ni pot ser excusada, encara que l'acusat es digui Woody Allen".