ANUNCI PER SORPRESA

Daniel Day-Lewis es retira del cine

El britànic és l'únic artista de la història que ha guanyat tres Oscars al millor actor

FILE- In this Jan. 27, 2013, file photo, Daniel Day-Lewis arrives at the 19th Annual Screen Actors Guild Awards at the Shrine Auditorium in Los Angeles. Day-Lewisâ¿¿s representative, Leslee Dart, said in a statement Tuesday, June 20, 2017, that the 60-year-old performer â¿¿will no longer be working as an actor.â¿¿ She added that Day-Lewis is â¿¿immensely grateful to all of his collaborators and audiences over the many years.â¿¿ (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, File) / AP / CHRIS PIZZELLO

L'actor britànic Daniel Day-Lewis, considerat un dels millors de la seva generació i guanyador de tres Oscars, ha decidit retirar-se del món del cine. Ho ha anunciat a través de la seva portaveu, Leslee Dart, que no ha donat detalls sobre els motius de la decisió.

"Daniel Day-Lewis no treballarà més com a actor. Està immensament agraït a tots els seus col·laboradors i a tot el públic durant tots aquests anys. Aquesta és una decisió personal i ni ell ni els seus representants faran més comentaris al respecte", ha afirmat Dart.

L'última pel·lícula de Day-Lewis, de 60 anys, serà 'Phantom Thread', del director Paul Thomas Anderson, sobre el món de la moda en la dècada de 1950. En aquest film, escrit pel mateix Thomas Anderson, Day-Lewis forma part d'un elenc en què també apareixen Lesley Manville i Camilla Rutherford.

ÚNIC AMB 3 OSCARS AL MILLOR ACTOR

L'actor se retira amb tres Oscars al millor actor. El segon el va guanyar pel seu paper a 'Pous d'ambició', dirigida precisament per Thomas Anderson. Les altres dues estatuetes de l'Acadèmia de Hollywood les va obtenir pel seu treball a 'Lincoln', de Steven Spielberg, i 'Mi pie izquierdo', de Jim Sheridan. Day-Lewis és l'únic artista de la història amb tres Oscars en la categoria de millor actor. Jack Nicholson i Walter Brennan també tenen tres estatuetes, però no totes van ser en aquesta categoria.

Day-Lewis, conegut per la seva versatilitat i els seus dots per transformar-se i posar-se en la pell dels personatges fins a extrems insospitats, també va ser candidat per 'En el nom del pare', de Jim Sheridan, i 'Gangs of New York', de Martin Scorsese. Altres de les seves cintes més destacades han sigut 'L'últim dels mohicans', 'L'edat de la innocència', 'Nine', 'El crisol' o 'The Boxer'.

Fill del poeta Cecil Day-Lewis i l'actriu Jill Balcon, va debutar als 14 anys en el film del 1971 'Domingo, maldito domingo', tot i que quan de veritat va cridar l'atenció dels crítics va ser amb els seus treballs a 'La meva preciosa bugaderia' i 'Una habitació amb vista'.