Méndez de Vigo no està a favor de prohibir la revenda 'on line'

El ministre d'Educació, Cultura i Esport és més partidari de "regular" una activitat que té una última normativa del 1982

mendezok

Després que diversos intèrprets abanderats per Alejandro Sanz sol·licitessin al Govern que s'estudiï la realització d'una llei que prohibeixi la revenda d'entrada per internet, on poden arribar a preus fins a 10 vegades superior que l'original, el ministre d'Educació, Cultura i Esports, Íñigo Méndez de Vigo, ha afirmat aquest dimecres que prohibir la revenda seria com "posar portes al camp" i ha explicat que si es prohibeix a Espanya, la revenda podria realitzar-se "des de qualsevol altre país". No obstant, sí que ha contemplat la necessitat de regulació "per evitar els preus abusius i que la cultura, un bé preat per a tots, sigui inabordable per a persones que no poden pagar-la".

La regulació estatal en matèria d'espectacles data del 1982, quan es va celebrar el mundial de futbol, però la normativa, és clar, només es referia a la postvenda a peu de carrer. "És veritat que les coses han canviat molt", ha convingut i s'ha compromès a col·laborar amb els diferents departaments ministerials per tractar l'assumpte. 

Per la seva part, el diputat de Ciutadans, Félix Álvarez, ha reiterat que s'està "derivant el mercat i s'està permetent que certes persones s'estiguin enriquint d'una manera immoral per sobre de l'esforç i el treball d'artistes, promotors i productors i de les il·lusions de la gent". A més ha apuntat que amb aquesta pràctica  "s'està apartant l'accés d'aquests esdeveniments culturals a persones amb recursos econòmics limitats". 

L'actitud més crítica per part dels artistes espanyols a aquest respecte es va desencadenar amb les queixes de Joaquín Sabina que va denunciar la revenda 'on line' de les entrades del seu concert a la Corunya. Els 90 euros originals s'havien convertit en 500 per obra i gràcia dels especuladors.