RECONEIXEMENT

L'egiptòleg Christian Jacq, Premi Barcino de novel·la històrica

L'escriptor rebrà el guardó pel conjunt de la seva obra en el certamen literari que se celebrarà del 7 a l'11 de novembre a Barcelona

aabella313947 md 13 madrid el escritor franc s christian jacq autor d161018175618 / Paco Torrente

L’escriptor i egiptòleg Christian

Jacq va guanyar ahir el Premi Internacional Barcino de novel·la històrica pel conjunt de la seva obra, centrada en la recreació del món social, cultural i polític de l’Antic Egipte. Segons el jurat, que va emetre un veredicte unànime, l’autor «s’ha consolidat com el gran referent literari sobre aquest període, amb un èxit d’abast mundial que fa que pugui ser considerat un dels pilars de la novel·la històrica actual, entenent que la documentació i la veracitat dels seus llibres faciliten la comprensió d’un passat tan complex i llunyà com és el de l’antiguitat egípcia». 

    El guardó es concedeix en el marc del certamen literari Barcelona Novel·la Històrica, que, en la seva quarta edició, comissariada pel periodista i escriptor Enric Calpena, se celebrarà del 7 a l’11 de novembre, organitzada per l’Institut de Cultura de Barcelona. Anteriorment van rebre el premi Lindsey Davis, Santiago Posteguillo i Simon Scarrow. 

AUTOR PROLÍFIC / Jacq (París, 1947) és doctor en Egiptologia per la Sorbona, gran expert en l’època del faraó Ramsès II i autor d’obres de divulgació històrica i de nombroses novel·les ambientades a l’Antic Egipte. Ha rebut premis com el de l’Académie Française, el Jean d’Heurs i el Maisons de la Presse. El libro prohibido i La tumba maldita (tots dos a Planeta), són les seves novel·les més recents publicades a Espanya.