El drama dels refugiats, al DocsBarcelona

El festival de documentals s'inaugura aquest dimecres amb 'Sonita' i oferirà 45 pel·lícules fins al diumenge 29

fcasals34023537 icult imatge del documental sonita que inaugura160524182702

El drama dels refugiats és un dels eixos centrals de la 19a edició del festival internacional DocsBarcelona, que a partir d’avui projectarà cinc documentals sobre aquest problema, coincidint amb l’arribada ahir a Espanya dels primers refugiats sirians. La cita, organitzada sota el lema Miradas inquietas, s’inaugurarà amb Sonita, un documental dirigit per Rokhsareh Ghaem Maghami sobre una jove refugiada a l’Iran que lluita a través del rap contra la imposició de casar-se.

    El festival també abordarà l’homofòbia, la transsexualitat i la pedofília arreu del món amb peces com Inside the chinese closet, Daniel’s world i Call me Marianna, mentre que en pel·lícules com City of dreams-A musical i Esto es lo que hay es recorre a la música com a eina de transformació social.

    En total, aquesta edició inclou 45 films de 28 països que es podran veure fins diumenge a l’Aribau Club i el CCCB, a més d’11 curtmetratges de la secció DOC-U. El festival, que comptarà amb la presència de més de 50 directors i reunirà uns 600 professionals en el seu mercat de finançament, oferirà diverses activitats, com una taula rodona sobre els límits del documental i una classe magistral amb el director, guionista i productor Pere Portabella.