ACTRIU

Aura Garrido : «Canviar de gèneres em posa les piles»

Després de ser nominada al Goya revelació per ‘Planes para mañana’ i convertir-se en musa ‘indie’ gràcies a ‘Stockholm’, la jove actriu madrilenya acaba d’estrenar el ‘thriller’ ‘Asesinos inocentes’.  

Aura Garrido, en la presentació d’’Asesinos inocentes’, en l’últim Festival de Màlaga. / EFE / JORGE ZAPATA

-¿Què és el que més la va atraure d'aquest projecte?

-Quan em va arribar el guió em va semblar molt diferent del que havia fet fins llavors, perquè barreja molts gèneres. I el meu personatge aporta un punt detectivesc a la història i acompanya l'espectador des de fora en les intrigues que es van desenvolupant.

-La pel·lícula toca temes morals compromesos. 

-A vegades la frontera que separa el bé i el mal no està del tot clara. Però és una dicotomia a la qual t'enfrontes en la vida diària. Crec que la pel·lícula conté molts valors i parla de principis. I tracta un tema com és el suïcidi que socialment sol silenciar-se i que, no obstant, està present en la nostra realitat.

-¿A quins reptes creu que s'enfronta la nova generació d'actors a la qual pertany?

-Poder construir una carrera llarga, i aconseguir mantenir-te dins d'aquesta feina.

-¿Alguna característica comuna que els uneixi?

-Hem començat a treballar en un moment molt difícil. Els hàbits de consum han canviat, també la manera de fer cine. Hi ha necessitat d'explicar històries i m'agrada formar part d'aquest moment de recerca de noves alternatives.

-¿Quins tipus de papers li agradaria interpretar en el futur?

-M'agrada molt canviar. De gèneres, de pressupostos i de mitjans. Això em posa les piles. Assumir desafiaments constants i diferents. Tant és que una pel·lícula sigui més o menys gran. El que importa de debò són les històries.