PROJECTE A HOLLYWOOD

Clint Eastwood dirigirà una pel·lícula sobre el pilot que va aterrar al riu Hudson

El capità de US Airways Chesley Sullenberg està considerat un heroi als EUA després que la seva maniobra evités una tragèdia a Nova York

Clint Eastwood, en una gala de la Warner Bros, a Los Angeles. / AFP / ROBYN BECK

El 15 de gener del 2009 el capità Chesley Sullenberg va entrar en la història de l'aviació a l'aterrar al riu Hudson de Nova York l'A-320 de US Airways que pilotava amb 150 passatgers. Ningú va perdre la vida; un fet sense precedents en sinistres similars de grans avions comercials i que des d'aleshores és conegut als EUA com 'el miracle de l'Hudson'. Ara aquest miracle arribarà al cine de la mà de Clint Eastwood i de la Warner Bros.

Eastwood, l'últim èxit del qual, 'El francotirador', tracta de Chris Kyle, un tirador d'elit considerat un heroi als EUA, dirigirà i produirà ara per a la Warner el film sobre el capità Sullenberg, segons ha anunciat Greg Silverman, president de l'estudi de Hollywood. "És emocionant veure Eastwood explorant la vida d'un altre heroi real i captivador", ha apuntat Silverman en un comunicat.

La pel·lícula, que encara no té títol, es basarà en un guió de Todd Komarnicki inspirat en el llibre 'Highest Duty: My Search for What Really Matters' (El principal deure: la meva recerca del que realment importa'), escrit pel mateix Sullenberg i Jeffrey Zaslow.

El biopic anirà més enllà de la maniobra que va salvar la vida a tots els ocupants del vol 1549 d'US Airways, que va ser gravada en vídeo i que va fer la volta al món. També relatarà les dificultats de Sullenberg en la seva vida com a pilot.

"Estic orgullós que la meva història estigui en mans d'un cineasta i narrador d'històries tan dotat com Clint Eastwood, i de productors experimentats com Allyn Stewart et Frank Marshall", s'ha felicitat Sullenberger en un comunicat difós per Warner Bros.