trobadA A VIC

Roger Mas cantant en gal·lès obrirà l'MMVV

El cantautor Roger Mas juntament amb el grup gal·lès Plu seran els encarregats d'obrir la 26a edició del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), que se celebrarà entre el 28 i 21 de setembre i acollirà 57 grups: 27 procedents de Catalunya. La cita propiciarà una vintena d'estrenes de discos d'artistes com Adrià Puntí, Raimundo Amador, Miquel Serra i Anna Roig, entre altres.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va augurar durant la presentació que «la contractació musical es recuperarà el 2014, gràcies a l'augment de festivals a Catalunya». L'objectiu de l'MMVV és que tots els concerts donin resposta als programadors nacionals i internacionals que cada any visiten Vic per facilitar precisament la contractació. «Com a novetat, aquest any es presentarà la Fira Music, un mercat d'instruments nous i de segona mà», va explicar el director artístic de l'MMVV, Marc Lloret.

La mostra ha invitat bandes i cantants de diversos estils com Zebda, Joana Serrat, Primitive Reason, Pegasus, Johanna Borchet, La Cafetera Roja, Bruut, Mamzelles i Calima. I el toc popular i festiu el posaran formacions com Fundación Tony Manero, Rapsusklei, Joan Colomo, Bongo Botrako, Barbara i els Morenos i The Penguins.

L'MMVV continua apostant per la nova creació amb els premis Puig-Porret, que guardonen la creació d'un espectacle de música en directe.