Tintín venç Superman en les subhastes

Un dibuix d'Hergé aconsegueix el preu rècord per a una obra de còmic, 2,51 milions d'euros

Il·lustració d’Hergé, de 1937, per a les guardes dels àlbums de Tintín.

La doble pàgina original del dibuixant belga George Rermy, Hergé, que va servir per il·lustrar les guardes (la cara interior de les tapes) dels àlbums de Tintín entre 1937 i 1958 s'ha convertit en l'obra d'un dibuixant de còmic més cara de la història. La planxa original, firmada pel dibuixant el 1937, ha estat adquirida per un col·leccionista privat nord-americà per 2,51 milions d'euros, una xifra rècord que ha superat els 1,58 milions d'una primera edició de 'Superman' i els 1,3 milions de l'original de la portada de 'Tintín a Amèrica'.

Aquesta és una mostra del ràpid desenvolupament d'aquest mercat, amb preus que s'han multiplicat per 10 en els últims 10 anys, tot i que encara lluny de les grans xifres de l'art contemporani.

La que a partir d'ara és l'obra més cara de l'univers del còmic mostra Tintín i el seu gos Milú en 34 situacions diferents, cada una d'elles relacionada amb algun dels àlbums, amb l'excepció d'una que fa pensar que potser Hergé va pensar en algun moment a situar una aventura del seu personatge al Pol Nord.

La licitació que se celebra aquest cap de setmana a París, a la casa de subhastes Artcurial, ha comptat amb dues sessions, una dedicada en exclusiva a l'univers de Tintín i una altra en què s'han posat a la venda obres d'autors com Hugo Pratt, Enki Bilal Franquin.