CONCEDIT PER CALCOGRAFÍA NACIONAL

Miquel Barceló, Premio Nacional de Arte Gráfico 2014

El guardó reconeix "la dedicació i la trajectòria" de l'artista al llarg de 30 anys de treball

Miquel Barceló, amb algunes de les seves obres, en una imatge d’arxiu. / EFE / ANDREA MEROLA

L'artista Miquel Barceló ha estat guardonat amb el Premio Nacional de Arte Gráfico 2014, concedit per la Calcografía Nacional (Real Academia de Bellas Artes de San Fernando) i que l'any passat va ser atorgat a Jaume Plensa.

Segons ha anunciat aquest divendres Juan Bordés, acadèmic delegat de Calcografía Nacional i membre del jurat, el guardó ha recaigut en el pintor mallorquí per "la seva dedicació i trajectòria en el món de l'estampa i l'art gràfic durant més de 30 anys". De president del jurat ha actuat Víctor Nieto, i també n'han format part com a vocals Francisco Calvo Serraller, Chema de Francisco, Juan Bordés i el premiat el 2013, Jaume Plensa.

"Satisfacció" de l'artista mallorquí

L'artista, que ha estat informat del guardó mentre volava des de l'Àfrica a Espanya, ha expressat la seva "satisfacció" per aquest premi, a partir del qual s'organitzarà, l'any que ve, una exposició amb la seva obra gràfica al departament de Calcografía Nacional.

Jaume Plensa, premiat el 2013 i membre del jurat, ha considerat que quan es parla de gravat Miquel Barceló és "un dels gravadors més importants que té aquest país", i ha assenyalat que la seva obra gràfica "és fantàstica". "Jo sóc escultor i ell pintor, però si una cosa ens uneix és l'amor al gravat", ha assenyalat Plensa, que ha recordat que Barceló "ha gravat tota la seva vida amb molta intensitat".