Mor Germán Coppini, exvocalista de Siniestro Total

El músic, un dels màxims exponents del pop dels anys 80, va ser fundador de Golpes Bajos

Germán Coppini, en una imatge del maig del 1996. / ÁLVARO MONGE (ARXIU)

Germán Coppini, que va ser la primera veu de Siniestro Total i fundador de Golpes Bajos, un dels grups fonamentals del pop nacional dels anys 80, ha mort aquesta nit de Nadal a Madrid, segons la web Zona Musical.

Coppini (Santander, 1961) ha mort cap a les 21 hores, víctima d'una llarga malaltia, segons el periodista de RNE José Luis Álvarez.

Germán Coppini va formar a principis dels 80, amb Miguel Costas a la guitarra i Julián Hernández a la bateria, el grup Coco y los del 1.500, en què feia de vocalista, precisa la web Zona Musical.

Creació de Siniestro Total

Entre finals d'agost i principis de setembre del 1981 els seus companys canvien el nom del seu altre grup (que comparteixen amb Alberto Torrado), Mari Cruz Soriano y los que Afinan su Piano, per Siniestro Total, als quals s'incorpora Germán com a vocalista.

El 1983 va formar Golpes Bajos (poc després abandonaria Siniestro Total) amb qui edita un maxisingle en què s'inclouen els clàssics 'Malos tiempos para la lírica' i 'No mires a los ojos de la gente'.

En una entrevista amb Efe el novembre del 2012, Coppini va resumir l'època daurada del pop nacional d'aquesta manera: "Vivíem una època d'eufòria. Hi havia moltes coses, fanzins, nous programes de ràdio, segells discogràfics. I hi havia un denominador comú: no hi havia regles. I si n'hi havia, ens les saltàvem a la torera, això era el més excitant".