El Festival de Blues de Cerdanyola encara la recta final

Velma Powel i Bob Margolin i Travellin' Brothers són alguns dels reclams del cap de setmana

El grup Travellin’ Brothers.

El Festival de Blues de Cerdanyola del Vallès (Barcelona) està celebrant la 25a edició amb amb prop d'una trentena d'artistes i bandes que estan omplint diferents espais de la ciutat. "Hem portat el blues als seus orígens, al carrer", ha afirmat el director de la mostra, Jacinto Muñoz, que ha destacat que gairebé totes les actuacions seran gratuïtes i a l'aire lliure.

Malgrat el pressupost limitat, el festival, degà de totes les cites bluseres d'Espanya, ha tornat amb primeres figures internacionals, les millors bandes espanyoles i una important representació local. Estan participant en el cartell noms com Big Mama & The Crazy Blues Band, Nathan James, Velma Powell i Bob Margolin; a més d'August Tharrats & Amadeu Casas, Joan Pau Comellas & Miquel Talavera, Xan Castell & Martini's Blue, Julio Lobos, Chino Swing Slide, A Contrablues, Mingo Balaguer, Bluedays, Wax & Boogie, Sweet Marta & The Blues Workers i Travellin' Brothers.

Aquesta XXV edició també manté l'aposta per l'arrelament del festival al teixit social local amb l'organització d'activitats paral·leles com una exposició col·lectiva, tallers de música i plàstica, una aproximació al blues a les escoles i una mostra sobre el cartell d'aquesta edició. Després de convertir-se en una cita biennal, aquest any el festival compta, a més, amb el suport de la iniciativa privada i dels locals de músical de la ciutat, així que "és possible que el festival torni a ser anual", ha dit Muñoz, si bé l'última paraula la té l'ajuntament.

La programació del cap de setmana

Dissabte, 19 d'octubre, actuarà la banda local FOSC (plaça de l'Abat Oliba), una de les pioneres de l'escena musical catalana, formada per Javier Hernández, impulsor del projecte, Luis Hernández (guitarra), Agustín Hernández (bajo), Jesús Viñeta (bateria) i Miki (veu). Així com la formació A Contrablues, amb composicions pròpies i clàssics del blues i de la música americana.

A l'Amfiteatre Masia Serraparera, també el dia 19, hi actuarà Wax & Boogie, un duo format per l'harmonicista i cantant Marta Suñé recolzada per la banda Johnny Big Stone & The Blues Workers. Mentre que al Teatre Ateneu serà la Jove Orquestra Cerdanyola qui pujarà a l'escenari.

A Circus Cerdanyola, la banda de rock psicodèlic i free Jazz Alius serà l'encarregada d'amenitzar la vetllada. I agafarà el relleu Izah i la seva banda. The Hat Hausen Elastic Band tocarà al The 1916 Irish Pup, i Velma Powel, una cantant de blues de Chicago, exhibirà el seu talent al Parc Turonet diumenge, 20 d'octubre. El mateix emplaçament que acollirà el concert de Bob Margolin & TotaBlues Band. 

També al Parc Turonet tocarà la Travellin' Brothers, formació basca que reprodueix el blues elèctric més autèntic i tradicional dels anys daurats de Chicago. TotaBlues és una banda de blues que reprodueix el blues elèctric més autèntic i tradicional dels anys daurats de Chicago. El grup tocarà amb Nico Wayne, un dels principals harmonicistes de la seva generació.