La Fura desafia Colònia amb la seva visió de 'Parsifal'

Carlus Padrissa sorprèn el públic alemany amb la seva innovadora adaptació de l'última obra de Wagner

Desafiament en tota la regla. Carlus Padrissa, al capdavant del seu equip de La Fura, va estrenar divendres a Colònia la seva personal versió de 'Parsifal', l'obra testament de Richard Wagner l'any que se celebra el seu bicentenari, i ho va fer, a més, en Divendres Sant, dia en el qual transcorre l'últim acte d'aquesta òpera qualificada pel mateix autor com a festival sagrat escènic.

Les 1.600 persones que abarrotaven el recinte d'Oper am Dam, un espectacular edifici amb estructura de vidre i acer amb vistes al Rin i a la catedral, van rebre amb una notable acceptació, exceptuant algun tímid discrepant, aquesta proposta allunyada dels cànons escènics habituals i marcada per una gran càrrega ritual.

La Fura va protagonitzar divendres un singular doblet internacional amb l'estrena de dues produccions. Carlus Padrissa va dirigir a Colònia un espectacular 'Parsifal' l'any del bicentenari de Wagner, mentre que Àlex Ollé viatjava a Lió al món de la ment amb 'Il prigionero' de Dallapiccola i 'Erwartung' de Schönberg.

>> Llegiu la informació completa sobre l'estrena de 'Parsifal' a Colònia a e-Periódico.