CICLE DE CONFERÈNCIES SOBRE DESIGUALTAT

Les desigualtats al territori durant i després de la Covid-19

El cicle aborda aquells fenòmens i polítiques de la diversitat territorial que registren, amplifiquen o corregeixen les desigualtats socials

En tots els tipus de desigualtats hi ha sempre un comú denominador, que és la dimensió territorial, ja sigui perquè es converteix en un reflex o perquè actua com un factor amplificador o corrector a través de l’oferta de mitjans i oportunitats que proporciona el lloc on s’habita, es treballa o es viu en comunitat.

La crisi d’avui i el seu efecte sobre la desigualtat, interpel·len la nostra societat també en un joc d’escales: la crisi global i el local, l’organització comunitària i la individualitat, la gestió ubiqua i l’heterogeneïtat els llocs. És a dir, la geografia es converteix influència i mirall de la desigualtat.

Programa

Per aprofundir en aquests aspectes, estan previstes quatre sessions de debat organitzades per la Fundació La Caixa en col·laboració amb Institut Cerdà i EL PERIÓDICO. La primera, que porta com a títol Lees desigualtats al territori durant i després de la Covid-19 i tindrà lloc avui dimarts, 2 de febrer, a les 18.30 hores. Hi participaran Carles Cabrera, director general de l’Institut Cerdà, l’economista Alfred Pastor, i María Sisternas, arquitecta i cofundadora de Mediaurban.

Alfred Pastor i María Sisternas, moderats per Carles Cabrera, conversaran en profunditat sobre com els models o fenòmens urbans i territorials influeixen o registren, de manera diversa, les desigualtats socials i quins canvis està introduint la crisi actual. Alguns de testimonials il·lustraran el debat.

Pròxims esdeveniments

Dins del cicle hi ha previstos diferents debats que tenen per objectiu donar una visió àmplia i diversa sobre la desigualtat territorial.

Els pròxims programes estan agendats com segueix:

Mitjans locals per gestionar la desigualtat: ¿Com han de ser els serveis i equipaments al territori? El dimarts 9 de febrer, a les 18.30 hores.

Oportunitats als territoris per reduir les desigualtats. Dimarts 16 de febrer, a les 18.30 hores.

La transició ecològica i la desigualtat social. Dilluns 22 de febrer, a les 18.30 hores.

Les conferències es podran seguir en streaming.