Eugenio Gámez, propietari de Legumbres Gámez, una de les parades històriques del mercat de Montserrat, proposa un plat sa i, a més, econòmic en aquests temps de vaques magres.
INGREDIENTS ( 4 persones)
400 grams de mongetes d'or
Una albergínia
Dos carbassons
Un pebrot de romesco
Una cabeça d'alls
Un nap
Una ceba
PREPARACIÓ
Poseu els llegums en remull de 10 a 12 hores. Renteu-los i reserveu-los. Peleu l'albergínia i talleu-la a quadrats. Feu el mateix amb el carbassó. Agafeu aquests ingredients més un nap sencer, una ceba sense trossejar i un pebrot de romesco i sofregiu-los. Afegiu-hi els alls esclafats però sense pelar i els llegums. Remeneu-ho tot fins que les verdures estiguin fetes. Afegiu-hi aigua i coeu-ho tot, de dues a tres hores, a foc molt lent. El resultat és un plat exquisit perquè les verdures formen una lleugera massa que els dóna un gust únic.