Conducció

¿Cada quant temps he de rentar el cotxe?

Existeixen certs factors que has de tenir en compte per saber amb quina freqüència has de netejar el cotxe

¿Cada cuánto tiempo debo lavar el coche?

Segur que alguna vegada t’has preguntat: ¿cada quant temps he de rentar el cotxe? ¿Hi ha un mínim de vegades? ¿Influeix en el manteniment del vehicle? El cert és que no hi ha un número determinat, ja que la freqüència de rentat dependrà de cada conductor, però sí que hi ha alguns factors que has de tenir en compte a l’hora de treure brillantor al teu automòbil.

 

  • El primer factor és la freqüència d’ús. Si utilitzes el cotxe cada dia per motius laborals, inevitablement s’embrutarà més que si només li dones un servei d’oci o de caps de setmana. 

 

  • Un altre aspecte important és el color. Les tonalitats fosques són les més brutes, especialment el negre. Els colors més nets són el blanc, l’argentat i el gris, en aquest ordre. 

 

  • A més, has de tenir en compte que hi ha certes substàncies que poden produir danys a la pintura del cotxe, com la resina dels arbres i els excrements dels ocells. Si normalment aparques sota d’arbres, és recomanable que rentis el cotxe més sovint. 

 Rentar el cotxe si vius a la costa

 La contaminació de les grans ciutats també fa que un vehicle s’embruti més ràpid. A més, si vius en una zona costanera, el salnitre marí pot ser molt corrosiu per a la carrosseria del vehicle i fins i tot pot arribar a fer malbé el motor. En aquest cas és convenient que rentis el cotxe amb més freqüència per eliminar el salnitre acumulat a la xapa. Les ceres i desgreixants també són molt útils per protegir dels danys del mar. 

 D’altra banda, rentar el cotxe per dins també és important. A l’interior del vehicle poden acumular-se restes de menjar i la brutícia que de les sabates o diferents bacteris. Per això has de realitzar neteges regularment de l’habitacle per viatjar amb màxima seguretat i higiene. 

 Rentar el cotxe si vius en una zona de neu 

 La sal és un dels grans enemics del cotxe. Si vius en una zona de neu deus estar acostumat a circular per carreteres cobertes de sal per evitar la formació de gel. Has de saber que la sal accelera el procés de corrosió de les peces d’acer. Per això és especialment important que rentis el cotxe amb molta freqüència, ja que una vegada comença l’oxidació no podràs fer res per aturar-la. Per això és important la prevenció després de cada nevada. 

Sis excepcions per anar sense mascareta al cotxe i evitar la multa de 100 euros