FÓRMULA 1

El Gran Premi del Japó de F-1, una altra vegada cancel·lat

Els responsables de Suzuka han decidit ajornar la carrera a causa dels efectes de la pandèmia

F1.com

Per segon any consecutiu, el Gran Premi del Japó de Fórmula 1 ha sigut cancel·lat del calendari automobilístic per la situació de la pandèmia al país i les dificultats per garantir la seguretat i entrada al territori dels participants, han informat avui els organitzadors. La F1 ja treballa en una reestructuració de les cites següents.

Estava previst que la competició automobilística se celebrés al Circuit de Suzuka, al centre del país, entre el 8 i el 10 d’octubre. «Era inevitable cancel·lar-la», van afirmar membres de l’organització, que no podien garantir l’ingrés dels involucrats en el Japó. Una decisió difícil d’entendre, ja que fa uns dies els nipons estaven celebrant els Jocs de Tòquio.

«Des de finals de l’any passat hem estat treballant preparant el GP del Japó de Fórmula 1, adoptant mesures de prevenció d’epidèmies, plans de transport, sol·licituds de visats i d’altres», van dir els organitzadors, que van demanar comprensió en vista de la decisió «pels efectes de la nova infecció».

Estat d’alarma

L’anunci es produeix un dia després que el Govern japonès decidís estendre almenys fins al 12 de setembre l’estat d’emergència vigent a les regions més poblades del país. Les autoritats de la prefectura de Mie, on hi ha Suzuka, van decidir reforçar les seves mesures anti-Covid per l’increment sense precedents de casos al país.

«Ha sigut una decisió molt dolorosa, frustrant i decebedora. Ens estàvem preparant per celebrar el Gran Premi del Japó de F1 per primera vegada en dos anys, però no vam tenir més remei que cancel·lar-lo», va dir en el comunicat Kaoru Tanaka, president de l’empresa Mobilityland, propietària de les instal·lacions. El japonès va afirmar que l’equip ara està enfocat en els preparatius per organitzar la competició del 2022.

Temes:

Japó