RELLEU PRESIDENCIAL PER AL 2021

Stefano Domenicali, un home de consens per a l'F-1

Al gener l'italià es convertirà en el tercer home que controla els destins del 'gran circ' després de Bernie Ecclestone i Chase Carey

jmexposito55064695 files in this file photograph taken on september 10 2019 200926175905 / TOBIAS SCHWARZ

Stefano Domenicali (Imola, maig de 1965) és un dels personatges més estimats de l’F-1 moderna i un nomenament d’aquesta importància mai ha sigut tan ben acollit. Per unanimitat. A partir de l’1 de gener l’italià substituirà Chase Carey com a president i CEO de l’F-1, una aposta de Liberty Media pel diàleg i les formes en vista de la nova etapa que s’acosta el 2022.

Domenicali va treballar 30 anys en la Scuderia Ferrari, on el 2008 va succeir Jean Todt al capdavant de la Gestió Esportiva. Va ser un dels artífexs principals del fitxatge de Fernando Alonso el 2010, juntament amb Emilio Botín, i es va mantenir en el càrrec fins que va renunciar pels mals resultats de l’equip a mitjans del 2014. Anteriorment, des de 1998, havia sigut el director esportiu de la Scuderia i la mà dreta de l’avui president de la FIA.

Després de la seva sortida de Ferrari va fitxar pel grup Volkswagen, va treballar primer per a Audi i el 2016 el van posar a la direcció de Lamborghini, marca que sota la seva direcció ha tingut un enorme creixement i ha aconseguit un rècord de vendes fins al 2019. El seu ‘hobby’ són les carreres, les quals mai ha deixat de banda, i amb Todt ha seguit molt atentament l’evolució de les joves promeses, com a president de la Comissió de Monoplaces de la FIA.

Carey, missió complerta

Després de Bernie Ecclestone i Chase Carey, es converteix en el tercer home que passa a dirigir l’F-1 moderna. Als seus 66 anys, l’americà mai va pensar quedar-se gaire temps en el càrrec. El seu objectiu era arribar a un acord amb els equips per firmar un nou Pacte de la Concòrdia. Avui tots ja han firmat els termes comercials per als pròxims cinc anys i Chase Carey, que va agafar el relleu de Bernie Ecclestone com a CEO el gener del 2017, quan es va completar l’adquisició de l’F-1 per part de Liberty Media, ha decidit fer un pas al costat.

Domenicali, amable, educat i amb un somriure perenne, es perfila com l’eix d’aquesta nova F-1 que hem de viure a partir del 2022. Els canvis previstos són tan importants que es perfila el final de l’era Mercedes, tot i que fins que no ho vegi no m’ho creuré.