El GP de França

Mercedes torna a dominar a França mentre Ferrari no surt de la crisi

"No em retiraré, però l'equip pot fer-me fora quan vulgui", assegura Vettel després de veure confirmada la seva sanció del Canadà

VXH04. LE CASTELLET (FRANCIA), 21/06/2019.- El piloto de Fórmula Uno británico Lewis Hamilton (c), de la escudería Mercedes AMG GP, camina después de participar en la segunda sesión libre para el Gran Premio de Francia, este viernes, en el circuito Paul Ricard de Le Castellet, Francia. EFE/ Yoan Valat / YOAN VALAT (EFE)

"Aportarem proves irrefutables per demostrar que no hi hauria d’haver hagut sanció", anunciaven des de Ferrari a l’arribar al Circuit Paul Ricard. Però aquestes suposades proves no han servit de res i la FIA manté la sanció de cinc segons a Sebastian Vettel –i per tant la victòria de Lewis Hamilton– per tornar de forma insegura a la pista després d’una sortida per l’herba al passat GP del Canadà.

Podria haver sigut la primera victòria de Ferrari aquesta temporada, i no sembla que tingui cap altra oportunitat aviat, no almenys aquest cap de setmana al GP de França. Els Mercedes han dominat amb autoritat els primers lliures i no sembla que tinguin problemes per copar la primera línia de la graella i firmar un doblet.

La Setmana de la Moda de París

Van tan sobrats que Lewis Hamilton es va saltar la jornada de dijous al circuit francès per poder prolongar l’estada a la Setmana de la Moda de París i assistir a l’homenatge en memòria de Karl Lagerfeld...Tres victòries consecutives i cinc en set grans premis han reforçat l’avantatge de Hamilton després d’assaltar el lideratge del Mundial des del GP de la Xina, amb 29 punts sobre el seu company, Valtteri Bottas, i 62 més que Sebastian Vettel.

Hamilton domina el mundial sense que Bottas, el seu company, pugui prolongar aquests llampecs de competitivitat amb els que va sorprendre a l’inici de temporada. El finlandès és el seu únic obstacle camí de sisè títol mundial. No hi ha més enemics, no a Ferrari, que no surt del debat sobre si Vettel ha de seguir a ‘la Scuderia’ l’any que ve malgrat tenir contracte fins a final del 2020. "Mai he parlat de la meva retirada de l’F1, per la qual cosa torno a repetir que no sé d’on surt aquesta informació. Crec que em puc retirar quan desitgi, i que l’equip probablement em pot fer fora quan vulgui, però estic molt content aquí".

Els comissaris

L’alemany ja sap que tampoc els despatxos li donaran el triomf que va deixar escapar al Canadà. Els comissaris esportius del gran premi canadenc Emanuele PirroMike KaerneMathieu Remmerie i Gerd Ennser van mantenir una reunió amb un representant de Ferrari a Paul Ricard per avaluar les noves proves que els de Maranello va presentar per revocar la penalització al seu pilot, una cosa que finalment no ha fet efecte. Després de la reunió van explicar que "no hi ha nous elements significants o rellevants que haguessin sigut inaccessibles a qualsevol de les parts quan l’acció va passar". O el que és el mateix, es manté la sanció.

Temes:

Ferrari