DONAT D'ALTA

Niki Lauda deixa l'hospital on li van trasplantar un pulmó a l'agost

El triple campió mundial de F-1 va ser operat d'urgència i té també un ronyó trasplantat

rozas44523243 file photo niki lauda addresses a news conference presentin180803094540 / HEINZ-PETER BADER

L’expilot austríac Niki Lauda, triple campió mundial de Fórmula 1, va abandonar aquest dimecres en bon estat de salut l’hospital de Viena AKH on es trobava des del 2 d’agost passat, quan es va sotmetre d’urgència a un trasplantament de pulmó.

Segons va informar l’Hospital General de Viena (AKH) en un comunicat, Lauda, de 69 anys, va ser donat de baixa "en bon estat general" i ara haurà "de sotmetre’s a una rehabilitació intensa de diverses setmanes". L’expilot es trobava de vacances a l’illa espanyola d’Eivissa quan una perillosa destrucció del teixit pulmonar desencadenada per una inflamació dels alvèols el va obligar a traslladar-se d’urgència amb avió privat a l’hospital de Viena, on va ser sotmès de forma exitosa a un trasplantament de pulmó.

Els antecedents

Lauda ja havia sigut sotmès a dos trasplantaments de ronyó el 1997 i el 2015, en aquest últim cas gràcies a la donació de l’òrgan per part de la seva llavors nòvia Birgit, amb la qual després es va casar i va tenir bessons. A part dels seus èxits al volant, Lauda ha desenvolupat una carrera com a empresari, fundant diverses línies aèries.

A començaments d’aquest any, va comprar a Air Berlin l’aerolínia Niki, que ell mateix havia fundat el 2003 i després va vendre a l’empresa alemanya. Poc després, l’empresari va anunciar la venda del 24,9 % de l’empresa, rebatejada com a Laudamotion, a l’aerolínia de baix cost Ryanair.