MÉS CANVIS A LA F-1

Nens pilots ocuparan el lloc de les hostesses a la graella de F-1

Organització i federació internacional volen acostar els futurs campions als seus herois

rozas41861702 suki006 abu dabi emiratos rabes unidos 31 01 2018 fot180205180750 / SRDJAN SUKI

Els nous propietaris del Campionat del Món de fórmula 1 han informat aquest dilluns que han decidit substituir les noies de la graella amb nens en la temporada 2018. La setmana passada la F-1 va informar que, el 2018, ja no hi haurà hostesses a la graella dels grans premis. Ara han anunciat que seran substituïdes pels batejats com a grid kids (nois de la graella).

Un moment extraordinari

Els nens seran elegits pels clubs automobilístics locals en funció dels seus mèrits o per sorteig, i acompanyaran els pilots en cada gran premi. "Aquest serà un moment extraordinari per a aquests joves: imagineu-vos-ho, parats al costat dels seus herois, mirant com es preparen per competir; estar al costat de l'elit de l'elit de l'automobilisme en aquells preciosos minuts just abans de la sortida", diu Sean Bratches, director general de la F-1.

"Quina experiència inoblidable per a ells i les seves famílies. Una inspiració per seguir conduint, entrenant-se i aprenent perquè ells mateixos puguin somiar estar un dia allà. Quina manera més bona d'inspirar la pròxima generació d'herois de F-1", afegeix.

"És una gran idea, ja que així acostarem una mica més el somni d'aquests nens, acostant-los als seus herois a la graella de cada gran premi"

Jean Todt

President de la Federació Internacional de l'Automòbil

Els grid kids ja han sigut utilitzats en la fórmula E, fins i tot en la prova disputada a Santiago de Xile el cap de setmana passat. Els nois de la graella, que aniran acompanyats pels seus familiars, seran elegits en tots els grans premis de fórmula 1 i també en les carreres de fórmula 2 i GP3, sempre que sigui possible.

Per al president de la FIA, Jean Todt, "la F-1 és la cúspide de l'automobilisme esportiu i el somni de cada jove esportista que competeix en les categories inferiors que conformen la piràmide monoplaça de la FIA, des del kàrting fins a la F-1". "Per tant, és una gran idea i estem encantats d'acostar una mica més aquest somni donant als futurs campions del nostre esport l'oportunitat d'estar al costat dels seus herois a la graella de sortida de les carreres", afegeix.