GP DEL BRASIL

Bottas regala el subcampionat a Vettel

Alonso firma un meritori vuitè lloc després d'una gran batalla amb Massa en el comiat del brasiler

jmexposito40918273 formula one f1 brazilian grand prix 2017 sao paulo braz171112192151 / UESLEI MARCELINO

Ningú havia perdut la primera posició en el primer revolt d’Interlagos sortint des de la pole en els últims 10 anys, però inexplicablement Valtteri Bottas va deixar ahir l’interior lliure perquè Sebastian Vettel aprofités el regal. L’alemany es va col·locar al capdavant i va mantenir el ritme necessari per assegurar-se la victòria i el subcampionat en un gran premi avorrit, en què es va estalviar la remuntada de Lewis Hamilton i Daniel Ricciardo i, sobretot, la lluita final entre Felipe Massa, Fernando Alonso i Checo Pérez.

    

«Vaig pensar que havia patinat molt en la sortida, però Bottas va ser pitjor», va relatar Vettel. «Estic molt decebut amb la sortida, no era el que volia, però ara només em queda pensar en l’última carrera d’Abu Dhabi», va reconèixer Bottas, que gairebé ha dit adeu al subcampionat, amb 21 punts menys que Vettel. «La sortida va ser fonamental perquè pràcticament tots teníem el mateix ritme de carrera», va dir l’alemany de Ferrari.

REMUNTADA DE CAMPIÓ

Per sobre d’aquell ritme es va situar Hamilton, capaç de sortir des del pit lane i lluitar pel podi amb Kimi Raikkonen, a qui va pressionar en els últims girs, després de deixar enrere Ricciardo (que va firmar una altra gran remuntada) i Max Verstappen en una jornada en què s’esperava més dels Red Bull.

I a continuació dels cotxes blaus es va cuinar una altra gran batalla des de la sortida entre Alonso i Massa en la penúltima carrera en la F-1 del brasiler, que es va acomiadar definitivament del seu públic. Alonso el va sorprendre en l’arrencada, però el brasiler li va tornar l’avançament en el rellançament de la carrera darrere d’un cotxe de seguretat. Alonso va guardar pacientment pneumàtics per llançar l’últim atac en les sis últimes voltes, la millor manera d’homenatjar a qui va ser el seu company a Ferrari. Però Massa es va defensar com si estigués lluitant pel títol com en aquella dramàtica carrera, també al Brasil, en què va perdre la corona davant de Hamilton el 2008 en l’últim gir.

 

   A aquesta lluita es va unir en les últimes voltes Checo Pérez, però gairebé amb por a intervenir en la ferotge batalla de dos il·lustres veterans. «Sabia que si atrapava Massa podria defensar-me de Txec amb el DRS. Amb aquest motor perdem 30 km/h a les rectes i sembla increïble que puguem defensar-nos, però aquesta vuitena plaça per a mi és glòria. S’acaba un altre any, complicat, i només ens queda una carrera en aquestes condicions, amb aquest motor...», va resumir Alonso fart, esperant ja el motor Renault de l’any que ve. Carlos Sainz va acabar 11è, fora dels punts.