expilot amb problemes

La fiscalia demana 24 anys de presó per a Sito Pons per frau a Hisenda

L'excampió del món de motociclisme va simular, segons l'acusació, viure a l'estranger i no va pagar 27 milions d'euros

segea35500362 reportaje evoluci n motos sito pons foto emilio p rez de ro200611124334

La fiscalia demana 24 anys de presó i 27 milions d’euros de multa per a l’excampió mundial de motociclisme Alfons ‘Sito’ Pons, a qui acusa de defraudar 2,7 milions d’euros a Hisenda entre els anys 2010 i 2014, simulant que vivia a l’estranger i utilitzant empreses amb seu en paradisos fiscals.

En el seu escrit d’acusació, presentat davant el Jutjat d’Instrucció número 8 de Barcelona que investiga Pons, el ministeri públic acusa el pilot d’haver eludit el pagament de l’IRPF i de l’Impost de Patrimoni, a través d’un entramat d’empreses amb seu en paradisos fiscals amb les quals gestionava els beneficis obtinguts a través de la seva escuderia. 

La defensa

Per la seva banda, la defensa de l’excampió motociclista ha puntualitzat aquest dijous que Sito Pons no havia viscut a Mònaco, sinó al Regne Unit, on havia pagat els impostos corresponents «ajustant-se a la legislació de l’esmentat país, on té la seva vivenda habitual i el centre dels seus interessos econòmics, particularment l’activitat de la seva escuderia Pons Racing».

Segons la versió dels advocats de Pons, «les autoritats britàniques han defensat vehementment davant d’Espanya la residència a Londres del senyor Pons en el procediment previst per evitar la doble imposició dels contribuents. Aquest procediment es troba a l’espera que les autoritats fiscals espanyoles contestin els requeriments realitzats per les seves contraparts britàniques».

«L’evident desproporció de les penes sol·licitades [24 anys de presó, és a dir, la pena de dos homicidis] posa de manifest la voluntat tant de la fiscalia com de l’Agència Tributària d’utilitzar il·legítimament el nostre client amb finalitats exemplaritzants davant els contribuents espanyols i de forçar-lo indegudament a pagar unes elevades quantitats que de cap manera deu».