ARRIBA EL GP DELS EUA DE MOTOGP

Agostini: "El problema és que Rossi era el número 1 i, ara, el número 1 és Márquez"

El pilot més llorejat de la història del motociclisme creu que Valentino exagera i menteix quan diu que té por de córrer amb Márquez

El 15 vegades campió del món consideraria un error sancionar encara més el pilot català "perquè, a l'Argentina, Márquez ho va perdre tot, tot"

rozas8896346 giacomo agostini and valentino rossi portrait mirco lazzar180417003633

Els pilots de MotoGP comencen a arribar avui al circuit d'Austin (Texas) on aquest cap de setmana (diumenge, 21.00 hores, Movistar MotoGP TV) se celebra el Gran Premi dels Estats Units de motociclisme, guanyat sempre pel tetracampió català Marc Márquez (Honda), que ni tan sols ha perdut en els entrenaments en el traçat on s'ha mostrat invencible. I, amb Márquez, també arribarà Valentino Rossi (Yamaha), que va criticar amb enorme duresa l'ímpetu i la fogositat del pilot de Cervera, en el traçat argentí de Termas de Río Hondo, on va provocar la caiguda del Doctor. Les barbaritats que va dir Rossi de Márquez no semblen haver convençut molta gent del món de les dues rodes i des de l'organització del Mundial fins al mateix president de la Federació Internacional (FIM), el veneçolà Vito Hipólito, tots consideren que el campió català ja va rebre prou càstig (30 segon de penalització i, per tant, el seu primer zero a la casella del Mundial) i que es va tractar d'un contratemps de la carrera, greu, sí, però un contratemps.

L'autèntic problema

Preguntat recentment, el campioníssim italià Giacomo Agostini, en el programa esportiu Tot Gira de Catalunya Ràdio, per quin era el motiu del duríssim atac de Rossi a Márquez, el 15 vegades campió del món i posseïdor de 122 victòries mundialistes, rècords encara no aconseguits per ningú, va dir que “el problema és que Valentino era el número 1 i, ara, el número 1 és Márquez, aquest és el problema”. Agostini, que va assegurar que a Itàlia s'han començat a adonar que Rossi no sempre té raó (“abans, tothom estava d'acord amb ell, ara ja no és així”), creu que “Márquez no té, en cap moment, intenció de xocar o de tirar els seus adversaris, simplement es va precipitar i, com ell mateix va reconèixer, va cometre errors, com hem comès tots, fins i tot Rossi quan, per exemple, va xocar amb Gibernau a Jerez”.

Valentino Rossi (Yamaha) i Marc Márquez (Honda) fan broma quan encara estaven bé. / MIRCO LAZZARI

Agostini no creu que ni l'organització del Mundial ni Direcció de Carrera hagin de fer res més contra Márquez “entre altres raons perquè el Marc ja va pagar, i molt car, per tots els errors que va cometre amb les tres penalitzacions que li van posar a l'Argentina. El Marc, en aquella carrera, ho va perdre tot, tot, i no va aconseguir cap avantatge”. El mite italià recorda que el francès Johann Zarco (Yamaha) va xocar amb Dani Pedrosa (Honda) “i el va enviar a l'hospital, on l'han hagut d'operar d'un braç” i tothom va considerar que aquell incident era un contratemps de carrera més. De la mateixa manera que tampoc l'impetuós pilot italià Danilo Petrucci (Ducati) va ser castigat per haver xocat contra Aleix Espargaró, abans que ho fes també Márquez.

Impossible tenir por a 340 kms/h.

Agostini pensa que Rossi exagera i no diu la veritat quan afirma que té por de córrer amb Márquez. “Això és impossible. Quan tu pilotes no pots tenir por. Tens molt respecte pel que estàs fent, però no pots pilotar una moto a 340 quilòmetres per hora si tens por. ¡Impossible! Si en tinguessis, hauries d'anar a treballar a un banc o a una oficina. Són carreres o és que no van veure com van córrer en Moto3 i Moto2, amb duels increïbles i també xocant amb les seves motos”.

Això sí, el 15 vegades campió del món creu que Márquez s'ho hauria d'haver pres amb més calma i paciència “perquè era molt més veloç que els altres”. Agostini considera que Marc és el millor pilot del moment, el campió i, fins i tot, tem que pugui aconseguir les seves 122 victòries i fins i tot arribar als seus 15 títols del món. “Potser arribarà un dia que s'hagi de posar el casc i tornar a córrer. No, de debò, Márquez és molt bo, molt, però ¡alerta! a Andrea Dovizioso i la seva Ducati, perquè estan en gran forma. Aquest tornarà a ser un campionat apassionant i molt excitant”.