Viñales i Suzuki homenatgen Sheene a Silverstone

El pilot català es converteix, en una exhibició d'habilitat i poder, en el setè guanyador diferent de la temporada al vèncer el Gran Premi d'Anglaterra

/ AP / RUI VIEIRA

Ho va prometre, ho notava, tenia la sensació que ho podia aconseguir. El català Maverick Viñales, pilot estrella de Suzuki que, l'any que ve, serà company d'equip de Valentino Rossi en l'equip oficial de Yamaha, va dir que se sentia capaç de seguir la línia de sorpreses d'aquest any en MotoGP i convertir-se en el setè pilot diferent a guanyar un gran premi. Als oficials Marc Márquez (Honda), Jorge Lorenzo (Yamaha), Valentino Rossi (Yamaha) i Andrea Iannone (Ducati) s'hi van afegir els pilots ‘satèl·lits’ Jack Miller (Honda) i Cal Crutchlow (Honda) i, finalment, avui, un Viñales (Suzuki) arrollador.

Va dominar la carrera des de l'inici fins a la bandera a quadros. És més, ja en la primera carrera, després de la primera sortida, abans que Loris Baz s'estavellés contra Pol Espargaró (afortunadament sense patir greus lesions), Viñales ja s'havia escapat. Després, a 19 voltes, va tornar a fer-ho i va vèncer amb 3.480 segons d'avantatge.

BATALLA ESPECTACULAR

Darrere, la baralla pel podi i, per tant, pel Mundial va ser espectacular, ja que a les opcions mundialistes de Rossi i Márquez, s'hi van sumar les ganes de quedar bé amb la seva afició de Crutchlow, tercer al final, i la recuperació de Dani Pedrosa (Honda), que va acabar cinquè, just darrere del 'nen de Cervera', que es va barallar, cos a cos, durant tres al·lucinants voltes amb el 'Doctor'. Al final, Márquez, que ja havia sortit de traçat en una ocasió, va tornar a badar-se i va haver de renunciar al podi, malgrat ser rebut amb una enorme ovació pel seu equip, ja que la lluita d'avui del líder de MotoGP, sense tenir la millor moto, va ser tremenda.

El Mundial de MotoGP segueix igual, ja que Rossi sols ha pogut restar 3 punts a Márquez, que el lidera amb 210 punts, seguit del ‘Doctor’, amb 160. Lorenzo, que ha quedat avui vuitè a 19.345 segons del vencedor, sembla haver-se acomiadat del títol, ja que està sols amb 146 punts, seguit de Viñales (125) i Pedrosa (120).

Viñales s'ha convertit, després d'Àlex Crivillé, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Marc Márquez, Sete Gibernau, Carles Checa, Toni Elias i Alberto Puig en el novè pilot espanyol de la història que guanya un gran premi de la categoria 'reina'. I ho ha fet en el seu podi 42 i en el seu segon podi a MotoGP.