Vuit esdeveniments

25-N a Mollet: cultura, debats i música en contra de la violència masclista

Les activitats, que intenten posar al centre del debat aquest tipus de violència, se celebraran del 16 al 29 de novembre

David Castro

Un any més, l’Ajuntament de Mollet (Vallès Oriental), se suma al Dia Internacional per a l’erradicació de la Violència Masclista –25 de novembre– amb una proposta d’activitats variades per a tots els públics pensades per posar el debat al centre i erradicar aquest tipus de violència.

L’acte central serà justament el mateix 25 de novembre amb la lectura del Manifest Unitari a les 12h del migdia davant del consistori. Participaran de l’acte associacions, grups de dones locals i instituts de Secundària de Mollet. També actuaran Merit Fernández i Anna STOrtiz, membres de l’Associació de Músics i Artistes de Mollet (AMAM).

L’Ajuntament de Mollet, amb el suport explícit a aquest manifest, «vol fer pedagogia» especialment entre els més joves i conscienciar la societat en general per tal de «condemnar de manera contundent i sense vacil·lar la violència masclista».

Activitats destacades

Així, i perseguint el mateix objectiu, des del consistori s’han organitzat un conjunt d’activitats participatives que començaran aquest 16 de novembre i finalitzaran el dimarts 29.

Destaquen: la tertúlia en femení El biaix de gènere en la ciència que tindrà lloc dimecres 16 al CIRD Joana Barcala a partir de les 19 h; la xerrada Parlem de la llei només sí és sí, a càrrec de l’advocada del SIAD Raquel Nieto i les psicòlogues Virginia Franch i Gemma Duasso, que es farà el dimecres 23 a les 18.30 h a Can Borrell; el concert amb el duo Diveu el mateix divendres 25 a les 20h en el Centre Cultural La Marineta; i, entre d’altres, el passeig per la ciutat que tindrà lloc el dimarts 29 amb l’objectiu de detectar punts insegurs i/o foscos.

L’alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio Calè, ha manifestat que «un any més, aprofitem aquest dia per portar a terme una sèrie d’activitats per expressar el rebuig més rotund a aquesta violència que, desgraciadament, encara és present en la nostra societat, una violència que obliga a fer servir tots els esforços, tots els recursos i totes les voluntats per prevenir-la i erradicar-la».

Llegeix totes les notícies de Mollet del Vallès a EL PERIÓDICO Mollet del Vallès

Temes:

Mollet