Cultura

El Museu Abelló de Mollet exposa part del seu patrimoni en la Jornada de Reversos de les obres d’art

  • En concret, ha donat a conèixer dues de les seves obres: ‘Interior de l’església de Sant Vicenç de Mollet’, de Joaquim Mir, i ‘Dibuix’, de Federico García Lorca i Salvador Dalí

Ayuntamiento de Mollet

Aquest desembre, el Museu Abelló de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) ha participat en la Jornada de Reversos de les obres d’art, organitzada pel grup GRACMON de la Universitat de Barcelona (UB). Aquesta trobada s’inscriu dins el projecte ‘Entre ciutats: l’art i els seus reversos en el període d’entre segles (XIX-XX)’ del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

En concret, el Museu Abelló ha donat a conèixer dues de les seves obres: Interior de l’església de Sant Vicenç de Mollet, de Joaquim Mir, i Dibuix de Federico García Lorca i Salvador Dalí.

Les dues obres, tenen un revers totalment diferent. La de Mir presenta informació adherida al revers, que ajuda a identificar l’autoria, la datació, el títol de l’obra, així com els llocs on va ser exposada, però també amaga un revers metafòric, ja que ens ensenya una església que ja no existeix.

El dibuix de Lorca, presenta la peculiaritat que en el moment de desemmarcar-lo, per l’exposició El sentit del ritme (2010), es va descobrir un dibuix al revers, però no va ser fins al 2018, amb motiu de l’exposició Els Dalís de Figueres, que la comissària i historiadora de l’art Mariona Seguranyes, va confirmar que l’autoria del dibuix era de Dalí.

‘Reversos de les obres d’art’ és el resultat d’un treball d’investigació que es fa conjuntament amb el món acadèmic, representat per la UB, i el món dels museus, amb la participació de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, els Museus de Sitges, el Museu Picasso, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu Abelló.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO