Pla Local de Joventut

L’Ajuntament de Mollet posa en marxa una Oficina d’Orientació Jove

  • Oferirà acompanyament a alumnes i famílies i treballarà en un programa pilot contra l’abandonament escolar

  • Més endavant, també oferirà consell sobre qüestions relacionades amb la vivenda, els viatges o l’atenció psicosocial

Ayuntamiento de Mollet

L’Ajuntament de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) posa en marxa la nova Oficina d’Orientació Jove a les instal·lacions del Mollet Hub. Serà la finestreta única per accedir a la informació i els serveis d’orientació en matèria laboral o d’educació, entre d’altres. La seva creació és un dels objectius inclosos en el Pla Local de Joventut des del 2019 fins al 2023.

L’Oficina oferirà acompanyament a alumnes i famílies i treballarà en un programa pilot contra l’abandonament escolar. Així, més endavant, també oferirà consell sobre qüestions relacionades amb la vivenda, els viatges o l’atenció psicosocial».

L’alcalde de Mollet del Vallés, Josep Monràs, ha assenyalat que en aquesta oficina «hi haurà professionals que ajudaran els joves a trobar el seu camí en l’àmbit de l’educació, l’emprenedoria o la vivenda». «Volem oferir un servei general, un paraigua per als joves. Des d’aquí s’orientarà també les famílies», ha explicat per la seva part el regidor de Joventut, Juan Torrecilla.

Servei d’Orientació d’àmbit comunitari

L’Oficina disposarà així del Servei d’orientació d’àmbit comunitari, també de nova creació, que oferirà acompanyament a alumnes i famílies i «crearà itineraris educatius de caràcter no formal, relacionats amb l’esport o l’oci», expliquen des del consistori. És un servei que funcionarà els dimecres de 9 h a 13 h i de 16 h a 18 h amb cita prèvia al telèfon 93 56351 25 o a través del correu ime@molletvalles.cat.

El Servei d’orientació, que s’emmarca dins del Pla educatiu d’entorn, també atendrà casos derivats dels mateixos centres d’ensenyament de la ciutat, relacionats amb l’absentisme escolar o l’acollida de famílies nouvingudes. 

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO