Sostenibilitat

L’Ajuntament de Mollet entrega 1.173 euros a l’Escola Sant Vicenç pel projecte A-prenem el Sol

El consistori va assumir el 90% del cost de l’obra i l’AMPA del centre el 10% restant, que ara se li ha tornat

Ayuntamiento de Mollet

Mollet del Vallès (Vallès Oriental) va ser seleccionada el 2020 per la Diputació de Barcelona per formar part d’un projecte pilot anomenat A-prenem el Sol, una iniciativa que té l’objectiu d’aconseguir escoles més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient gràcies a la participació conjunta dels ajuntaments, les escoles i les associacions de famílies dels alumnes. En aquest cas, el projecte ha comportat la posada en marxa d’una instal·lació fotovoltaica de 15 kWp i dues plaques fotovoltaiques amb finalitats educatives a l’Escola Sant Vicenç.

A partir d’aquí, l’Ajuntament va assumir el 90% del cost de l’obra i l’AMPA de l’escola el 10% restant. El compromís era tornar aquest 10% aportat per l’AMPA a l’escola mitjançant el 50% de l’estalvi aconseguit i, per aquesta raó, s’ha fet entrega d’un xec de 1.173 euros que l’escola destinarà a diferents inversions consensuades en material, activitats o actuacions d’eficiència energètica.

«El pla no només comportarà beneficis ambientals i econòmics, sinó que també preveu un ús pedagògic de les instal·lacions per incentivar l’educació de l’alumnat, la formació del professorat i la conscienciació de la ciutadania en matèria d’energies renovables a través de diferents materials i recursos educatius», afirma l’Ajuntament de Mollet del Vallès.

Estalvi energètic

Aquesta iniciativa és l’evolució del projecte 50/50, una iniciativa en què Mollet participa des de l’any 2013 amb l’objectiu de reduir la despesa energètica a les escoles públiques de la ciutat. El concepte es basa en el fet de tornar el 50% d’aquest estalvi a les escoles perquè el dediquin a equipaments necessaris.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO