Ciutats agermanades

Mollet, Montélimar, Ravensburg i Rivoli firmen una declaració en record de les víctimes de la Covid

Reivindiquen la cooperació i la solidaritat com a úniques vies per combatre els reptes derivats de la pandèmia

Els alcaldes de les ciutats agermanades Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Montélimar (França), Ravensburg (Alemanya) i Rivoli (Itàlia), han acordat aquest dilluns 28 de juny una declaració conjunta per recordar les víctimes que ha provocat la pandèmia de la Covid-19 i recolzar les seves famílies i totes aquelles persones que d’una manera o una altra han patit o encara pateixen les conseqüències del virus. «A totes elles, a través d’aquest manifest, es vol oferir recolzament i consol en nom de la ciutadania de les quatre ciutats», comenten des del consistori.

«Aquesta declaració és fruit de l’increment del treball conjunt i de l’intercanvi d’experiències que al llarg d’aquest any i mig han mantingut les quatre ciutats per fer front comú en la lluita contra la pandèmia», afegeixen des de l’Ajuntament de Mollet.

De fet, els quatre alcaldes posen de manifest la constatació de fins a quin punt aquesta pandèmia ha demostrat que tots i totes estem interrelacionats per igual sense distinció de nacionalitats. I davant aquesta constatació, reivindiquen la cooperació i la solidaritat com a úniques vies per combatre aquest repte. En aquest sentit, reivindiquen el seu compromís amb el projecte europeu i amb l’agermanament com a eines clau per ajudar-se mútuament, compartir coneixements i continuar treballant en futurs projectes amb l’objectiu d’«enfortir i vetllar pel benestar de la ciutadania».

Amb aquest manifest també es posa èmfasi en la solidaritat i l’altruisme dels ciutadans durant aquests temps difícils, reconeixent la tasca de voluntaris, associacions, professionals i funcionaris per fer tot el possible per ajudar altres ciutadans i continuar contribuint a la superació de la pandèmia.

Coronavirus a Mollet

En data del 27 de juny –últimes dades publicades per Salut–, Mollet del Vallès acumula 5.274 casos positius de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. D’aquests 5.274 casos, 161 s’han detectat en centres residencials.

Segons les dades facilitades per la Generalitat, a Mollet han mort 154 persones des que va començar la pandèmia. Actualment, hi ha dos veïns de la ciutat ingressats amb la malaltia; a l’Hospital de Mollet són 4 els ingressats, tot i que cap d’ells a l’uciEl risc de rebrot es manté en nivells moderats (57) des de principis de juny, però la velocitat de transmissió se situa en 1,41 –la malaltia creix quan aquest indicador està per sobre d’1–.

D’altra banda, 26.661 ciutadans de Mollet han rebut almenys una dosi de la vacuna. En total, 17.490 molletans ja disposen d’una pauta completa de vacunació, cosa que suposa el 39% de la població major de 16 anys.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO