Equipament ‘verd’

L’Hospital de Mollet instal·la més de 1.300 plaques solars a la seva coberta

  • Proveiran el centre de la Fundació Sanitària Mollet del 12,5% de l’energia que consumeixi

  • L’hospital ha realitzat una inversió de 450.000 euros que es preveu amortitzar en 7 anys

FSM

L’Hospital de Mollet (Vallès Oriental) ha acollit aquest dijous 3 de juny la presentació de la instal·lació de 1.368 plaques fotovoltaiques a la seva coberta, una actuació que proveirà l’equipament de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) una mitjana anual del 12,5% del total del consum elèctric del centre sanitari. L’hospital ha realitzat una inversió de 450.000 euros per a la instal·lació del sistema fotovoltaic, que es preveu amortitzar en 7 anys.

El cap de meterorología de TV-3, Tomàs Molina, s’ha encarregat de presentar l’acte i ha explicat que el conjunt de les plaques solars, que ocupen un total de 6.500 m2 del sostre, generen una mitjana de 800.000 kW/h, xifra que equivaldria al consum d’unes 200 vivendes de 75 m2. Molina també ha remarcat que, a l’estiu, quan hi ha més hores de sol, les plaques poden arribar a proporcionar fins al 25% del consum total d’energia que necessita l’Hospital de Mollet per funcionar.

Així, l’acte ha sigut presidit per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs; la gerent de la Regió Sanitaria Metropolitana Nord, Anna Aran i el president de la Fundació Sanitària Mollet, Andreu Llargués.

240 arbres cada any

«Amb aquesta instal·lació reduïm anualment en 120 tones la nostra emissió de CO2, que equival a plantar 240 arbres nous cada any», ha explicat Òscar Sotos, director d’Infraestructures de la FSM.

En aquest mateix sentit ha intervingut el director general de la Fundació Sanitària Mollet, Jaume Duran, que ha recordat que els hospitals són «un dels edificis públics amb més consum d’energia a causa de la seva activitat continuada les 24 hores del dia». «L’objectiu és aconseguir que en 30 anys la nostra empremta de carboni al planeta sigui 0», ha afegit Duran. D’aquesta manera, per materialitzar aquest compromís, l’Hospital de Mollet ha sigut el primer centre hospitalari a adherir-se als compromisos de la 1a Cimera d’Acció Climàtica Catalana de la Generalitat de Catalunya.

«La instal·lació d’aquestes plaques és una gran notícia per a la ciutat i per al planeta i un fantàstic exemple per a altres hospitals, unes instal·lacions que se sumen als 875 m2 de plaques fotovoltaiques que l’Ajuntament ha instal·lat en els últims anys. Cal seguir i continuarem apostant per les energies renovables», ha conclòs l’alcalde Josep Monràs.

Un hospital ‘verd’

De fet, la instal·lació d’aquestes plaques suposa un pas més en el projecte de Green Hospital, que es va iniciar amb la construcció del centre i que culmina amb la instal·lació fotovoltaica durant el seu desè aniversari. Malgrat que l’activitat i el nombre de professionals de l’Hospital de Mollet ha anat augmentant, en deu anys «el centre ha reduït el consum d’electricitat global en un 15%, de gas en un 13%, d’aigua en un 18% i les emissions de CO2 en un 65%», afirmen des de la FSM.

L’edifici, construït al costat del Parc Natural de Gallecs, es va dissenyar pensant en l’eficiència energètica: celoberts, sostres radiants, sistema de geotèrmia, gestió de residus, recollida d’aigües pluvials i energia elèctrica d’origen 100% renovable.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO