Polèmica per un equipament recreatiu

El govern de Mollet assegura que la sala de bingo que anirà a l’antiga disco Teatre compleix els requisits legals

La regidora Mireia Dionisio recorda que els ajuntaments no poden decidir discrecionalment quina mena d’activitats s’instal·len en una ciutat, sempre que compleixin la llei

Res fa preveure que el nou centre de joc –amb sala de bingo i espai de restauració– que un promotor privat vol instal·lar a l’antiga discoteca Teatre de Mollet, a l’avinguda Gaudí, no s’instal·li en aquest emplaçament. 

Ho va confirmar dilluns passat la primera tinenta d’alcalde, Mireia Dionisio, en el ple municipal davant una pregunta de Mollet en Comú, assegurant que la proposta presentada compleix tots els requisits legals tant per portar a terme les obres com per exercir l’activitat.

Dionisio va recordar que l’activitat de bingo és legal a Espanya i que els ajuntaments no poden decidir discrecionalment quina mena d’activitats s’instal·len als seus municipis sempre que compleixin les regles.

«L’únic que poden fer els ajuntaments és regular en quines circumstàncies es poden instal·lar aquestes activitats. En el nostre cas, aquestes característiques s’estableixen en una ordenança que regula els espectacles públics i l’activitat recreativa, que és molt restrictiva. Però, evidentment, no es pot denegar una llicència si compleix les condicions de la normativa», va afirmar durant la sessió plenària.

La més que probable instal·lació d’aquest nou equipament ha encès els ànims en una part de la població.

Així, alguns grups de l’oposició com Podem Mollet i Mollet en Comú han mostrat la seva disconformitat amb la instal·lació d’aquest equipament recreatiu. «Estem frontalment en contra del joc i les conseqüències negatives que exerceix sobre la societat», ha recalcat Podem Mollet, que forma part del govern municipal. Per la seva part, el grup municipal de Mollet en Comú ha reclamat una moratòria d’un any per impedir l’obertura d’aquest nou centre.

Per la seva part, Esquerra Republicana ha admès que no veu amb bons ulls el projecte però assenyala que mentre la sala de joc no es construeixi «al centre o a prop d’escoles» no hi ha motius per oposar-s’hi.

Més contundent s’ha manifestat la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública, que ha exigit al consistori que impedeixi l’activitat, «perniciosa per a la salut i destructora de famílies i joves».

L’edifici de la discoteca Teatre, que es va mantenir oberta de 1981 a 1996, està tancat des del 2015.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO