MWC 2019

Sony Xperia 1, un gamma alta que vol captar els amants del cine i les sèries

El dispositiu es posarà a la venda a la primavera

zentauroepp47120778 sony mwc190225090946 / RAFAEL MARCHANTE

Sony ha obert el foc en la primera jornada del Mobile World Congress apostant pels seus punts forts. Si la companyia destaca en fotografia, com a estudi de cine i en videojocs, ¿per què no unir-ho tot en un mòbil?

La companyia ha donat a conèixer aquest dilluns l’Xperia 1, el seu nou telèfon estrella. Emmarcat en la gamma alta de dispositius, aquest ‘smartphone’ destaca per la seva pantalla i per la seva triple càmera posterior.

En el primer apartat, presenta un plafó 4K HDR OLED de 6,5 polzades, amb una relació de pantalla de 21:9 (és a dir, una mica més estirada que la panoràmica habitual), similar a la del cine. De fet, aquesta és l’aposta de la firma: el mòbil perfecte per disfrutar de continguts com sèries i pel·lícules. També permetrà l’execució de dues aplicacions al mateix temps

Amb processador Qualcomm 855, 6 GB de memòria RAM i 128 GB d’emmagatzemament, també destaca per la seva triple càmera. Els tres sensors són de 12 megapíxels, però una és estàndard; una altra, gran angular, i l’altra, un teleobjectiu.

La càmera és capaç de gravar 4K HDR, i el mòbil incorpora un programa d’edició en què es poden aplicar filtres professionals de cine a les creacions. De fet, segons la firma, és el mòbil ideal per a creadors i per als que volen disfrutar de produccions audiovisuals.

El mòbil arribarà a la primavera al mercat en quatre colors. Se’n desconeix el preu.