REALITAT ESTESA

Visyon ultima una ronda de fins a cinc milions d'euros

La firma compta amb oficines als EUA, Dubai, Holanda, el Regne Unit i Israel, i estudia Alemanya i França

zentauroepp46659016 barcelona 22 01 2019 economia entrevista a pere perez consej190125204738 / ELISENDA PONS

Visyon és una companyia catalana que va néixer el 2012 amb l’objectiu d’“innovar en el món digital”. Ho fa utilitzant les últimes tecnologies de realitat virtual, mixta i augmentada, però centrant-se no en el consumidor, sinó en els negocis. Treballa amb grans clients, i ultima una ronda de fins a cinc milions per ser líder global.

Pere Pérez, fundador i conseller delegat de l’empresa, treballava a Londres en una agència digital que es va vendre a Google. Va tornar a Barcelona a muntar la seva pròpia agència, però aviat es va adonar que volia anar més enllà, innovar en productes. Va crear Visyon amb l’objectiu d’“innovar en els sistemes de producció i experiència”. Van començar amb ‘tours’ virtuals en 360 graus, creant experiències immersives... “Van sortir les Oculus i vam veure que calia entrar-hi”, destaca. “Els continguts immersius són útils tant per vendre un producte com per millorar la productivitat. Això és el que fem”, agrega.

La seva especialitat és la “realitat estesa”, és a dir, la que combina la realitat virtual, mixta i augmentada. Són “agnòstics en tecnologia”, en el sentit que treballen amb totes les disponibles per oferir al client “la que millor s’hi adapti”: tota mena de tecnologies en gravació de vídeos, Oculus, HTC Vive, Hololens... Adapten la tecnologia, desenvolupen els programes i creativitats, i agreguen intel·ligència artificial i ‘machine learning’. Entre els seus clients trobem Nike, el Banc Mundial, el FC Barcelona, Royal Caribbean, Turisme de Catalunya, el Wall Street Journal...

Són 70 empleats, i han obert oficines als EUA, Dubai, Holanda, el Regne Unit i Israel, i estudien obrir-les a Alemanya França. Però és el moment de fer un altre gran salt: “Estem valorant una ronda d’entre 2 i 5 milions d’euros per poder ser un dels líders mundials del nostre sector. Ja tenim propostes”, comenta. Amb 70 empleats, l’any passat va facturar tres milions, i aquest any arribaran als 4,5 milions.