SALUT CUTÀNIA

La teva pell pot patir ressaca aquest Nadal

  • El consum d’alcohol, els dolços i els aliments rics en sal produeixen processos de deshidratació, glicació i inflamació que provoquen que el rostre aparegui més apagat i deshidratat

cmontanyes12023913 navidad brindis copas cava champan alcohol 151228202946

Tothom reconeix aquesta sensació de ressaca després de la nit de Nadal o de la nit de Cap d’Any. Una impressió de pesadesa mental, nausees, dolor de

cap i malestar general.

Doncs bé, ¿sabies que aquesta mateixa ressaca la pateix també la teva pell i que, a més, accelera el seu procés d’envelliment?

Com explica la doctora en medicina estètica María José Burgués: «Com afirmen altres especialistes com el Dr. Perricone, i hi coincideixo, és essencial seguir una dieta antiinflamatòria. Quan som joves, metabolitzem unes tres copes d’alcohol en unes cinc hores», explica l’experta, que afegeix: «Quan arribem als 40 anys, aquesta metabolització necessita dies. Durant aquesta fase de metabolització, la nostra pell passa per períodes deshidratació i glicació. Primer, la pell passa per una fase de deshidratació cel·lular i, després, és com si es caramel·litzés, cristal·litzés, produint un declivi de col·lagen i elastina i una cascada brusca d’envelliment», assenyala.

Aquest és el motiu pel qual, després d’una nit de copes, al mirar-nos al mirall ens veiem la pell amb un to apagat i amb les línies d’expressió molt més marcades. «Solem esforçar-nos a fer al desembre molts tractaments per arribar a Nadal amb una pell espectacular i, en dues nits, ho llancem tot per la borda, ingerint begudes i prenent molts aliments rics en sucres que arrenquen processos inflamatoris en el nostre organisme i que d’una manera o una altra s’aprecien a la pell», comenta Raquel González, directora d’educació de Perricone MD.

Per part seva, Elisabeth San Gregorio, directora tècnica de Medik8, explica que: «Els aliments rics en sucre gliquen la pell, mentre que els molt salats la deshidraten

profundament, igual que l’alcohol. Per això, cal ser mesurat en la

ingesta d’aquests ingredients», acaba.