Urbanisme

Així serà la nova plaça dels àngels de Barcelona: més amable, dinàmica i verda

La remodelació, que comença al juny i acabarà el 2027, vol incentivar l'ús de l'espai per part dels veïns, amb la incorporació del CAP Raval Nord, l'ampliació del MACBA i la creació de noves zones d'estança, vegetació i ombra.

Imatge del projecte dampliació del MACBA a la plaça dels Àngels de Barcelona. / Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona posarà en marxa el proper juny l'actualització de l'espai urbà de la plaça dels Àngels i els seus carrers adjacents, com la plaça de Terenci Moix o l'eix comercial del carrer de Joaquín Costa. La remodelació, la data de finalització de la qual està prevista per al 2027, atorgarà a la plaça 1.105 metres quadrats més d'ús ciutadà, per convertir-la en l'epicentre d'un eix de serveis amb el nou CAP Raval Nord, que es reubicarà a la Capella de la Misericòrdia, i amb l'ampliació del MACBA al Convent dels Àngels. A més, s'incorporarà arbrat, vegetació, bancs i gandules a l'espai.

Un MACBA que es relaciona al màxim amb la ciutat

L'ampliació del MACBA permetrà augmentar el museu en 2.110 metres quadrats, en els quals es crearan noves sales d'exposicions, galeria i instal·lacions. A més, es construirà una terrassa de 350 metres quadrats oberta a tothom.

El nou CAP Raval Nord

El centre mèdic guanyarà en capacitat assistencial amb el seu trasllat a la Capella de la Misericòrdia, que formarà part de les instal·lacions juntament amb un edifici de nova construcció. Els serveis que s'ofereixen actualment, d'atenció primària i especialitzada, i de salut sexual i reproductiva, es mantindran a la nova ubicació. Les obres per a aquest projecte començaran al juny i es preveu que el centre entri en funcionament durant el primer trimestre del 2026.