Amb bicicleta

Nous trams de carril bici per continuar ampliant i millorant la xarxa ciclista a Barcelona

Amb aquestes actuacions, la capital catalana tindrà 272,6 quilòmetres pedalables

En marxa la implantació de tres nous trams de carril bici que reforçaran la connexió pedalable entre districtes de la ciutat i amb municipis de l’àrea metropolitana. L’actuació inclou l’ampliació de la xarxa ciclista a l’avinguda de Vallcarca, l’avinguda Diagonal i els carrers de Cantàbria i Santander. S’acabarà durant el primer semestre del 2023.

Actualment, s’estan construint 32,6 quilòmetres de carril bici i es milloren 11,7 dels quilòmetres existents. L’objectiu és arribar a una xarxa de 272,6 quilòmetres.

La Vila de Gràcia, el passeig de la Vall d’Hebron i la plaça d’Alfonso Comín, més ben connectats amb bicicleta

L’itinerari ciclista a l’avinguda de Vallcarca es completarà amb el tram entre el carrer d’Esteve Terradas i la plaça de Lesseps. La configuració dependrà del sentit de circulació:

  • En sentit muntanya: carril unidireccional, segregat i al costat de la vorera.

  • En sentit mar: carril compartit amb bus i vehicles.

Les obres s’acabaran l’abril del 2023.

Continuïtat amb el carril bici d’Esplugues

Es treballa en un nou carril bidireccional a l’avinguda Diagonal entre l’Escola Universitària d’Empresarials i el parc de Cervantes. La previsió és acabar-lo el juny del 2023.

Connexió ciclista entre la Sagrera, el Poblenou i el polígon industrial Montsolís de Sant Adrià de Besòs

Els nous carrils bici dels carrers de Cantàbria i Santander, entre els carrers de Menorca i Ca n’Oliva, milloraran la connectivitat amb l’àrea metropolitana. Seran unidireccionals, segregats i al costat de la vorera. Es preveu que les obres s’acabin al gener.

L’objectiu de les actuacions a la xarxa pedalable és ampliar-la, millorar-ne les condicions i fer que estigui més ben connectada.