DRETS HUMANS

Més de 7 milions d’euros per a un centenar de projectes per a la justícia global

Les propostes han de promoure la justícia de gènere, els drets humans o la lluita contra la Covid-19, entre d’altres, en una quinzena de països

La resolució provisional de subvencions de cooperació i d’educació per a la justícia global permetrà subvencionar 112 projectes dels 225 presentats, gairebé la meitat. En total, es repartiran més de 7 milions d’euros en propostes d’una quinzena de països per promoure la justícia de gènere, els drets humans o la lluita contra la Covid-19, entre d’altres.

La distribució per modalitats dels 112 projectes d’entitats que rebran finançament de l’Ajuntament de Barcelona s’agrupa en tres programes:

  • Programa de cooperació internacional per a la justícia global: 44.

  • Programa de cooperació internacional per a ciutats específiques: 14.

  • Programa d’educació per a la justícia global: 54.

Els projectes que es desenvolupen a la ciutat de Barcelona, del programa d’educació, estan vinculats principalment a la promoció de la justícia de gènere, la sobirania alimentària, les finances ètiques i solidàries, la cultura de pau, la crisi migratòria i la defensa dels drets humans.

Respecte als projectes internacionals, hi destaquen la promoció dels drets LGTBIQ+ al Senegal i a Colòmbia; la prevenció de la radicalització violenta dels joves a Tetuan; la protecció de les persones defensores dels drets humans a Colòmbia, Mèxic, El Salvador i Guatemala; l’enfortiment del dret a la salut pública a Nairobi; la lluita contra la Covid-19 a Maputo; la promoció dels drets culturals a l’Havana, i l’acompanyament en la implementació dels acords de pau a Colòmbia.

Els països en què tindran lloc les diferents actuacions són els següents, per ordre de quantitat: Colòmbia (16), territoris palestins ocupats (8), El Salvador (5), Marroc (5), Moçambic (5), el Senegal (5), el Líban (3), Cuba (2), Tunísia (2), Bolívia, Guatemala, l’Índia, Kenya, Mali, Mèxic, Níger i la República Democràtica del Congo.

La dotació, de 7,07 milions d’euros, permet complir un any més el compromís de destinar el 0,7% del pressupost municipal a projectes de justícia global i desenvolupament als països més pobres.

La resolució provisional de la convocatòria de subvencions, publicada el 9 de setembre, es pot consultar aquí. Aquesta resolució tindrà caràcter definitiu sempre que l’entitat sol·licitadora no presenti al·legacions o no hagi de presentar documentació acreditativa que li hagi sigut requerida.