CAPITAL MUNDIAL DE L’ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE 2021

Barcelona impulsa els productes de temporada amb el Menú de les Estacions

Escoles de cuina i xefs s’han reunit per elaborar una proposta de plats elaborats amb productes de temporada

Un centenar de restaurants de Barcelona i l’àrea metropolitana també participen en la iniciativa oferint a les cartes plats elaborats amb ingredients típics de cada estació

Barcelona impulsa els productes de temporada amb el Menú de les Estacions

L’Ajuntament de Barcelona presenta el Menú de les Estacions amb un doble objectiu: fomentar una alimentació sana i saludable feta amb productes de temporada i de proximitat, i, alhora, recolzar un sector durament colpejat per la crisi de la Covid-19, el de la restauració, així com els productors agrícoles propers a Barcelona i al comerç de proximitat.

Aquesta campanya busca que els restaurants incorporin als menús opcions saludables i elaborades a partir de productes de temporada típics de cada estació, i que d’aquesta manera es converteixin també en un actiu més per difondre entre la clientela una manera d’alimentar-se amb ingredients fàcils de trobar al mercat i més saludables.

També s’han implicat les escoles d’hostaleria de la ciutat i xefs de prestigi, que han sigut els responsables d’elaborar diferents propostes culinàries que els restaurants poden incorporar o adaptar. Ja hi ha més d’un centenar de restaurants que s’han adherit a la iniciativa i apostaran pels ingredients de temporada a les seves propostes culinàries.

El Menú de la Primavera

Cireres, sardines, musclos, espàrrecs, taronges, pèsols i molts altres aliments configuren la proposta per a la primavera, que ha sigut la carta de presentació del menú, que inclourà una selecció de productes per a cada estació.

A partir d’aquesta cistella, les escoles d’hostaleria de la ciutat, l’Escola d’Hostaleria i Turisme, l’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme, i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, han elaborat tres receptes de temporada com a exemple del menú: pèsols amb menta, nyam i tomàquet cítric; coca de vidre, verdures rostides, sardina marinada i amanida de mostassa i ruca, i maduixots amb iogurt ecològic i xocolata blanca.

El Menú de les Estacions és una de les iniciatives de la ciutat com a capital mundial de l’alimentació sostenible 2021. Durant aquest any s’impulsaran accions i s’organitzaran activitats per situar les polítiques alimentàries com a vector de canvi social i ecològic de Barcelona.

Temes:

Alimentació