NOVES OPORTUNITATS

El primer centre educatiu públic per a ni-nis obrirà les portes el curs que ve a Barcelona

L'Escola de Segones Oportunitats ajudarà joves d'entre 16 i 25 anys que ni estudien ni treballen perquè puguin incorporar-se al món laboral

img 9579-760x428

Neix un nou centre educatiu públic per a joves que ni estudien ni treballen, a partir del curs 2019-2020, a Barcelona. L’Escola de Segones Oportunitats ajudarà els joves d’entre 16 i 25 anys que ni estudien ni treballen perquè puguin tornar a estudiar i millorar així les seves oportunitats per accedir al mercat laboral.

El pròxim curs obrirà les portes la primera Escola de Segones Oportunitats de titularitat pública a la ciutat, a l’antic CAP del barri de Navas (Sant Andreu), al carrer de la Capella, 10. Es tracta d’un nou servei socioeducatiu orientat a joves que ni estudien ni treballen per ajudar-los a incorporar-se al mercat laboral amb una formació especialitzada. El centre disposa d’un pressupost d’1,2 milions d’euros per als pròxims dos anys.

Les obres de rehabilitació de l’edifici ja han començat aquesta setmana i es preveu que durin fins a l’agost. Una vegada acabades, l’equip de professionals s’instal·larà per poder començar les classes al setembre. El nou curs s’iniciarà amb 30 joves i s’anirà ampliant fins a arribar a un màxim de 90 places.

L’escola serà gratuïta i hi podran accedir joves, d’entre 16 i 25 anys, que hagin abandonat els estudis sense el graduat de l’ESO o tinguin el graduat però hagin deixat d’estudiar. Per a cada un d’ells es prepararà un itinerari personalitzat de dos anys de durada d’acord amb el seu perfil, necessitats i interessos i tindran un tutor de referència durant el procés de formació i d’inserció laboral.

L’equip estarà format per una persona de coordinació pedagògica i direcció del centre, dos educadors, una persona dedicada a la intermediació laboral, una persona de recolzament a les activitats de lleure i formació, i un professional de recolzament a la gestió i atenció al públic.