VIVENDA

Neix APROP, un nou model d'allotjaments temporals de construcció ràpida

En els Jardinets de Gràcia, l'Ajuntament de Barcelona inaugura una exposició d'aquest tipus de pisos per lluitar contra la gentrificació

dfpsuvuwkaaakus-760x428

Fins al 24 de febrer, en els Jardinets de Gràcia, es podrà visitar una exposició sobre els APROP, un nou model de pisos d’estada temporal, de construcció ràpida, sostenible i de qualitat, que han sigut concebuts per fer front a l’expulsió del veïnat dels seus barris. 

D’aquesta manera, durant aproximadament dos mesos, els interessats podran observar dos allotjaments d’aquest tipus, un de simple i un de doble, i conèixer tots els detalls i les característiques abans que s’instal·lin els tres primers APROP als barris del Gòtic, la Bordeta i el Parc i la Llacuna del Poblenou.

Una vivenda digna

El dret a la vivenda adequada i digna és la base dels drets humans i dels serveis essencials. A Barcelona, l’Ajuntament impulsa diverses mesures per ampliar el parc de vivenda assequible, defensar l’accés a una llar digna i corresponsabilitzar el sector immobiliari privat.

En els últims anys el consistori ha activat 72 solars públics per construir 4.644 vivendes protegides i 52 solars més estan en procés de mobilització. També ha destinat 70 milions d’euros per comprar pisos i 20 milions d’euros per a la borsa de lloguer.

Així mateix, Barcelona ha impulsat mesures pioneres com que el 30% de les noves construccions i les grans reformes siguin de vivenda protegida. I ha promogut iniciatives com les cooperatives de covivenda.

Segons l’Ajuntament, s’ha de pensar en solucions que permetin incorporar les innovacions tecnològiques disponibles i comptar amb entitats, veïns i altres agents de la ciutat. D’aquesta manera, ha nascut APROP, un nou model d’allotjaments de construcció ràpida, sostenible i de qualitat per lluitar contra la gentrificació, del qual es presenta aquesta exposició en els Jardinets de Gràcia.