Hipatia

Nou premi de ciència

Hipatia reconeixerà la trajectòria de científics i científiques europeus que fan investigació

L'objectiu d'aquest guardó també és promoure la igualtat de gènere en l'àmbit de la ciència

ciencia

El Premi Europeu de Ciència Hipatia, dotat amb 30.000 euros, s’inscriu dins del programa“Barcelona, ciutat de ciència”,que fomenta la divulgació i la promoció de la investigació i la innovació científica a la ciutat. El guardó rep el nom de la filòsofa i astrònoma Hipatia d’Alexandria (344-415) en reconeixement a la contribució que han fetles dones al progrés científic al llarg de la història.

El nou guardó s’atorgarà anualment i reconeixerà la recerca de l’excel·lència en la carrera investigadora internacional de científics i científiques que facin investigació en les tres grans àrees de coneixement: ciència i tecnologia, ciències de la vida i de la salut i humanitats i ciències socials. Aquest any el premi reconeixerà la trajectòria d’investigadors i investigadores en ciència i tecnologia.

El termini de presentació de candidatures es mantindrà obert fins al 31 d’octubre de 2018, i la primera edició del Premi Europeu de Ciència Hipatia s’atorgarà el 27 de novembre en el marc del 30è Congrés Anual de l’Acadèmia Europea – Barcelona Knowledge Hub.

Més informació sobre les bases del Premi Europeu de Ciència Hipatia, en aquest enllaç.