Turisme il·legal

2.300 pisos turístics il·legals tancats en dos anys

Es reedita la campanya 'Fair Tourism BCN' per informar i sensibilitzar la ciutadania sobre els perjudicis d'aquesta activitat il·legal

turisme-barcelona

Des de la posada en marxa, el juliol del 2016, del pla de xoc contra les vivendes d’ús turístic (HUT) il·legals,l’Ajuntament de Barcelona ha tancat 2.355 allotjaments, i continua el tràmit per tancar-ne 1.800 més.

En total, s’han obert 10.635 expedients i s’han imposat 5.503 sancions, cinc vegades més que les del període 2014-2016. Les ordres de cessament han passat de les 663 del 2014 a les 4.148 des del 2016. Al territori, els expedients iniciats es distribueixen fonamentalment a l’Eixample (3.193) i Ciutat Vella (2.920), seguits de Sant Martí (1.220), Sants-Montjuïc (1.042) i Gràcia (939).

A més d’aquesta acció, s’han inspeccionat 81 edificis sencers sospitosos d’exercir activitat turística de forma generalitzada; un total de 21 residències d’estudiants, també amb activitat turística, i 61 pensions il·legals, que, sota el paraigua del lloguer d’habitacions, llogaven la totalitat de les habitacions.

A part de l’acció sancionadora, l’equip de més de 100 inspectors i visualitzadors continua treballant per confirmar que els pisos tancats no reincideixin, per detectar si n’hi ha més i per perseguir les xarxes organitzades que gestionen més d’un allotjament.

Campanya informativa

Paral·lelament, aquest estiu es reedita la campanya ‘Fair Tourism BCN’ per informar i sensibilitzar tant la ciutadania com els visitants sobre els perjudicis d’aquesta activitat il·legal.

I es continua treballant amb les plataformes de lloguer vacacional a la mesa de treball conjunta, que ja comptava amb Homeaway, Booking, TripAdvisor, Rentalia i Apartur, i a la qual recentment es va incorporar Airbnb. Actualment es continua treballant perquè el consistori pugui accedir a les dades dels usuaris donats d’alta a partir de l’1 de juny passat.