URBANISME

Barcelona aposta per un urbanisme social i de proximitat

El Pla de Rehabilitació Integral preveu 141 actuacions en espais, places i carrers públics, de les quals 41 ja s'han executat

urbanismoscial

El Pla de Rehabilitació Integral de Barcelona inclou 141 intervencions, entre altres, l'ampliació de l'espai verd, la millora de l'accessibilitat, de l'enllumenat, dels paviments o del mobiliari. La prioritat d'acció són les zones amb dèficits estructurals o d'ús preferent de vianants.

El Pla preveu una inversió de 129 milions d'euros fins al 2019 amb intervencions en espais, carrers i places públics. Entre les actuacions s'inclouen la millora dels paviments, amb especial atenció a les voreres, la renovació del mobiliari urbà, com bancs o baranes, el soterrament de cablejat, treballs d'accessibilitat en carrers amb desnivells o l'augment de l'arbrat vial, les zones verdes i els espais de plataforma única, d'ús preferent dels vianants. De moment s'han executat 41 actuacions, vuit estan en obres i 92 en projecte.

APOSTA SOCIAL

“Apostem per un urbanisme social, repartit, distribuït i reequilibrat, amb intervencions que millorin el dia a dia dels 73 barris de la ciutat”, ha destacat la tinent d'alcaldia d'EcologiaUrbanisme MobilitatJanet Sanz.

L'elaboració del pla l'han portat a terme directament els districtes de la ciutat i ha incorporat les aportacions dels veïns i les veïnes. En les actuacions s'han prioritzat les zones amb més dèficits estructurals, els carrers que utilitzen de manera preferent els vianants i els espais per a ciclistes.